avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate

Buna ziua!
Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen.
Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a cerut o suma de bani pentru o noua timbrare(in termenul 3).
Daca reclamantul nu timbreaza, atunci se anuleaza procesul?
Mentionez ca reclamantul a cerut ca renunta la proces din lipsa de bani(in termenul 5).
Va multumesc!
Buna ziua,

Conform art. 197 din Codul de procedura civila Netimbrarea sau timbrarea insuficientă atrage anularea cererii de chemare în judecată, în condiţiile legii.

Pe cale de consecinta legea nu face nici o distinctie intre netimbrare si timbrare insuficienta efectul fiind identic si anume anularea cererii de chemare in judecata.

Cu toate acestea daca actiunea are mai multe capete de cerere cu finalitate diferită, taxa judiciară de timbru se datorează pentru fiecare capăt de cerere în parte.

Daca au fost timbrate doar o parte din capetele de cerere, acţiunea va fi anulată în parte, numai pentru acele capete de cerere pentru care nu a fost achitată taxa judiciară de timbru.


multumesc,
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
Cristea Adrian Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare art 200 ContSters159316 ContSters159316 in cazul unei cereri de reexaminare se mai poate acorda un termen pentru probe sau alt motiv? codul de procedura zice ca cererea de reexaminare se judeca cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cerere de chemare in judecata emilalex emilalex pentru arenunta la cererea de chemare in judecata trebuie sa o timbrez inainte cu toata suma pe care treb sa o achit cu titlu de taxa de timbru? eu renunt la ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata? eusaisapte eusaisapte Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti ... (vezi toată discuția)