avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi platita taxa de timbru de catre oricine?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi platita taxa de timbru de catre oricine?

bună ziua,
am un proces în care pârâtul are interesul să tragă de timp. acesta a contestat decizia instanței de fond prin recurs. pot plăti eu taxa de judiciară de timbru pentru recurs în locul pârâtului? în citație nu i-a fost pus în vedere să achite taxa judiciară de timbru până la primul termen.

mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 17:46, 24 August 2010
In niciun caz.
In cazul in care nu plateste taxa de timbru i se va anula recursul.
in sarcina partii care declara calea de atac cade si plata taxelor de timbru. chiar daca cealalta parte doreste sa plateasca ea taxele de timbru instanta nu ia in considerarea acest lucru si, conform legii si a spuselor colegului meu, calea de atac va fi anulata ca netimbrata sau insuficient timbrata.
sa intelg ca dvs. sunteti reclamantul, nu?
pai cum sa ii platiti dvs.? doriti sa-l ajutati sau sunteti probabil prieten de-al lui daca nu sunteti dvs. reclamantul.
daca sunteti dvs. reclamantul e chiar in beneficiul dvs. ca el sa nu-si plateasca taxa pentru a se si termina mai repede procesul prin neplata taxei de timbru...

depind care sunt insa interesele dvs., ce calitate aveti de fapt in raport cu paratul si ce doriti.
daca nu explicati...nu vom sti ce sa raspundem mai clar pt. dvs.

ps. eu am platit o taxa de timbru a cuiva...mi-a trebuit doar buletinul respectivului si normal...banii =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata? eusaisapte eusaisapte Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti ... (vezi toată discuția)