bună ziua,
am un proces în care pârâtul are interesul să tragă de timp. acesta a contestat decizia instanței de fond prin recurs. pot plăti eu taxa de judiciară de timbru pentru recurs în locul pârâtului? în citație nu i-a fost pus în vedere să achite taxa judiciară de timbru până la primul termen.
in sarcina partii care declara calea de atac cade si plata taxelor de timbru. chiar daca cealalta parte doreste sa plateasca ea taxele de timbru instanta nu ia in considerarea acest lucru si, conform legii si a spuselor colegului meu, calea de atac va fi anulata ca netimbrata sau insuficient timbrata.
sa intelg ca dvs. sunteti reclamantul, nu?
pai cum sa ii platiti dvs.? doriti sa-l ajutati sau sunteti probabil prieten de-al lui daca nu sunteti dvs. reclamantul.
daca sunteti dvs. reclamantul e chiar in beneficiul dvs. ca el sa nu-si plateasca taxa pentru a se si termina mai repede procesul prin neplata taxei de timbru...
depind care sunt insa interesele dvs., ce calitate aveti de fapt in raport cu paratul si ce doriti.
daca nu explicati...nu vom sti ce sa raspundem mai clar pt. dvs.
ps. eu am platit o taxa de timbru a cuiva...mi-a trebuit doar buletinul respectivului si normal...banii =D>