avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata?

Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii?
Cel mai recent răspuns: Stefanescu-Goanga & Asociatii , Avocat 19:22, 29 Aprilie 2010
16.000 ron este avansul (arvuna)dat paratilor la semnarea antecontractului si pe care ii cerem inapoi.Suma totala este in valoare de 35.900 ron. Actiunea e formulata asa ,,Anularea antecontract de v.c.intervenit la data.......avand ca obiect terenul.... situat in...precum si obligarea paratilor la restituirea sumei de 16.000 ron achitata de noi si ancasata de parati ca avans.Deci noi cerem sa ni se inapoieze arvuna pe care am platit-o.Sint mai multe petite ? Acum sint pe fond,la prima instanta.Pot pune in discutie cuantumul taxei la urmatorul termen?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
mariana_marian, utilizator
Cred ca este corect calculul instantei, deoarece Dvs. aveti doua petite:
- unul privind anularea (nu cumva rezolutionarea?) antecontractului, care este evaluabil in bani, are o valoare de 35.900 lei si pentru care datorati 1907,20 lei si
- al doilea privind restituirea avansului, la fel este evaluabil la 16.000 lei, pentru care datorati 1043,26 lei.
Deci suma pusa in vedere de catre instanta este corecta, chiar daca mare pentru posibilitatile unora dintre parti.
Acum, in ceea ce priveste calea de atac, Legea 146 prevede posibilitatea formularii unei cereri de reexaminare a taxei de timbru, dar aceasta se exercita in termen de 3 zile de la data cand vi s-a pus in vedere cuantumul taxei (prin citatie sau in sedinta publica) si presupun ca nu mai sunteti in termen pentru asta.
Aveti si posibilitatea de a astepta ca instanta sa anuleze actiunea ca insuficient timbrata si sa formulati recurs, insa nu cred ca veti avea sanse de succes, iar in aceasta situatie veti pierde si taxa deja achitata.
Ce va recomand insa este sa verificati daca va incadrati in prevederile OG 51/2008 pentru a putea solicita reducerea, esalonarea sau chiar scutirea de taxa de timbru. Din experienta mea, instantele acorda cu destula usurinta aceste inlesniri.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Stefanescu-Goanga & Asociatii, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru calculata de instanta mariana edimari mariana edimari Buna ziua.Am deschis un proces civil in care am cerut Anulare antecontract de V.C. precum si obligarea paratilor la restituirea sumei de 3500 euro.(data ca ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata? eusaisapte eusaisapte Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti ... (vezi toată discuția)
Poate fi platita taxa de timbru de catre oricine? fresh6789 fresh6789 bună ziua, am un proces în care pârâtul are interesul să tragă de timp. acesta a contestat decizia instanței de fond prin recurs. pot plăti eu ... (vezi toată discuția)