avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abandon de familie

buna ziua.pe 14.07.10 am depus la parchet o plangere penala impotriva tatalui fiului meu, pentru ca nu a platit pensie alimentara mai multe perioade de 90 zile in ultimii 10 ani.mi s-a spus ca nu-i pot recupera decat banii pe ultimii 3 ani.am socotit suma si are sa-mi dea vreo 5500 lei.dupa multe drumuri facute la parchet abia saptamana trecuta a venit un politai la usa mea ca sa dau o declaratie.nu m-a lasat sa scriu ce am vrut eu,ci ce mi s-a dictat.bineinteles cu multe greseli de exprimare si repetari de propozitii.astia sunt politaii nostri.i-am atras atentia ca termenul legal era sa-mi dea un raspuns in 30 zile de la depunerea plangerii mele,iar el mi-a spus ca nu cunosc legea si sa fac declaratia cum vrea el.dupa ce am trecut suma,mi-a zis ca nu e posibil decat pe ultimile luni de la plangere nu pe ultimii trei ani.ce ma sfatuiti sa fac in continuare?cine are dreptate si cat sa mai astept?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: agathanucristi , utilizator 19:34, 26 Februarie 2011
ar fi trebuit sa depuneti plangere penala impotriva tatalui minorului de la momentul cand a incetat prima data sa nu-i mai trimita banii. Dupa 2 luni consecutive de neonorare a obligatiilor financiare stabilite de instanta prin hotararea definitiva si irevocabila, trebuia sa fi depus acea plangere la parchet. Cat priveste atitudinea politaiului, de care vorbiti, nu puteti face altceva decat sa o ignorati, mergand pe plangerea respectiva formulata si depusa la parchet, care este tot organ de cercetare penala, ulterior devenind de urmarire penala. Dupa 3 ani de la comiterea unei fapte de acest gen intervine cursul prescriptiei extinctive, asa ca, nu mai fac obiect viabil al plangerii penale.
Sumele cu titlu de pensie de intretinere nu se prescriu pana la implinirea varstei de 18 ani pt. copil.Depuneti hotararea legalizata si investita cu formulaexecutorie la un executor judecatoresc si executati sumele de la fostul sot .
Plangerea penala se face intr-un termen de 2 luni de la data cand sotul trebuia sa plateasca pensia, daca nu a platit 2 luni consecutiv .(art.305 c.p.).Insa in dosarul penal nu se recupereaza toate sumele. Daca invinuitul plateste ceva banuti, se inceteaza procesul penal pt. ca nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii .Nu intereseaza daca a platit totul sau nu. In civil se executa hotararea.
multumesc pentru raspuns.d-na monica.daca faceam plangere penala la parchet de fiecare intrerupe de neplata a pensie,ar insemna ca eu sa stau numai prin judecatorie.uitati exemplul meu >din iulie2010 abia a venit politaiul in februarie.....2011.(8 luni.)asta pentru ca m-am dus mereu pe capul parchetului,unde au program cu publicul de la 8-12.eu cand mai munceam?cred ca pierdeam sirul plangerilor penale.........ce sa fac de acum incolo?ca sa nu mai dureze asa de mult?????????
multumesc de raspuns,d-na ioana c.,.ca sa ma duc la executor trebuie sa am bani.eu sunt in somaj.tot ce am primit pana acum prin mandat postal nu are specificat nimic pe spate-adica nu se precizeaza pt.ce sunt trimisi banii-.poate i-a trimis cadou de ziua mea,nu????el nu trimite cateva luni dupa care trimite niste banuti care nu sunt nici pe departe suma care trebuia pt.perioada neonorata.se joaca cu nervii mei dar mai ales cu viata minorului.are pozitie sociala,firme peste firme si avocatii sunt prieteni de-ai lui.cum as putea lupta?????????
nu se judecau mai ulte dosare.
banuiesc ca se conexau si agravau situatia fostului.

Alte discuții în legătură

Speta pensie alimentara mancipri mancipri in luna aprilie 2009 mama minorului face plangere la parchet pentru abandon de familie ( tatal nu a platit pensia alimentara pentru minor timp de 10 ani ) . ... (vezi toată discuția)
Dosar penal abandon RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua,am si eu o nelamurire,poate ma ajutati cu un raspuns.in martie 2009 am depus o plangere la politie pentru ca fostul sot nu mai platise pensia ... (vezi toată discuția)
Plangere penala neplata pensie alimentara Iris_64 Iris_64 Ce consecinte va avea o plangere penala depusa de mine in cazul neprimirii a nici un leu din pensia alimentara datorata minorului care se afla in intretinerea ... (vezi toată discuția)