avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dosar penal abandon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dosar penal abandon

buna ziua,am si eu o nelamurire,poate ma ajutati cu un raspuns.in martie 2009 am depus o plangere la politie pentru ca fostul sot nu mai platise pensia alimentara din martie 2008.a trecut 1 an,azi am primit o comunicare cum ca a incetat urmarirea penala pe motiv ca nu am facut plangerea in termen de 2 luni de la neplata pensiei.e normal asa ceva?exista acest termen pt depunerea plangerii????
va rog lamuriti-ma!
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 19:43, 8 Aprilie 2010
Da, exista acest termen! Ceea ce nu inteleg eu este de ce au asteptat 1 an de zile pana sa va dea solutia!B-)
www.avocatnet.ro/content/for...
Exista acest termen. Daca nici in prezent nu plateste pensia de intretinere aveti 2 posibilitati: formulati o plangere impotriva rezolutiei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, ori formulati o noua plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere pe ultimele 3 luni (ianuarie, februarie, martie). In felul acesta sunteti in termenul de 2 luni.
Daca in localitatea dvs se misca atat de incet parchetul, pt a nu astepta din nou o vesnicie (chiar daca exista termene de solutionare) pana la solutionarea plangerii impotriva rezolutiei procurorului, abordati mai sigur varianta a doua propusa de av Inasel. In felul acesta, actionati cel putin pt viitor. Subliniati in plangere reaua credinta si dovediti-o.
Oricum, surprinzatoare solutie si dupa un an de zile!
Succes!
(ce sa fac daca eu sunt in 2009)
interesant de retinut... de depus plangere din doua in doua luni#-o
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
ContSters79003, utilizator
plangerea am depus-o in martie 2009,dupa 12 luni de neplata.a stat dosarul 1 an la politie,pe motiv ca nu e de gasit dansul....in februarie2010 a ajuns la procuror,care a decis neinceperea urmarii penale.vreau sa mai mentionez ca fostul,a fost arestat pe data de 17 martie 2010,pentru evaziune fiscal....prejudiciul fiind de peste 1.000.000 ron in anul 2009...asta nu e o dovada ca a fost rea credinta?
si...mai are rost sa merg mai departe avand in vedere ca poate va primi cativa ani buni de puscarie?
sau poate mama lui sa plateasca in continuare?o avocata imi spunea ca da,se poate sa plateasca mama lui.cum e de fapt?mai recuperez banii din urma?
multumesc
ps:fostul sot este arestat pentru 29 zile incepand din 17 martie 2010.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
RAMOnaBC, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetare urmarire penala "abandon de familie" art.305 lit c. pentru depasirea termenului introducerii plangerii prealabile tissot tissot Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat ce as putea face in urmatoarea situate: In ianuarie 2008 am divortat de sot si prin aceasi sentinta fiul minor a fost ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua,o intrebare am si eu....fostul sot nu a platit pensia alim de 2 ani si ceva...in urma cu un an am depus o plangere si am primit raspuns de NUP din ... (vezi toată discuția)