avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dosar penal abandon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dosar penal abandon

buna ziua,am si eu o nelamurire,poate ma ajutati cu un raspuns.in martie 2009 am depus o plangere la politie pentru ca fostul sot nu mai platise pensia alimentara din martie 2008.a trecut 1 an,azi am primit o comunicare cum ca a incetat urmarirea penala pe motiv ca nu am facut plangerea in termen de 2 luni de la neplata pensiei.e normal asa ceva?exista acest termen pt depunerea plangerii????
va rog lamuriti-ma!
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 19:43, 8 Aprilie 2010
Mama fostului sot nu va putea fi niciodata obligata la plata unei pensii de intretinere pentru nepotul acesteia. Singura persoana care va putea fi obligata este fostul sot. In cazul in care, pana la data arestarii avea venituri (salariu, chirii etc.), insa nu a platit pensia de intretinere este de rea credinta. In cazul in care nu a platit pensia de intretinere si nici nu a avut venituri... plangerea dvs. va ramane fara rezultatul scontat. Faptul ca este cercetat, chiar si arestat, pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune, nu este o dovada clara ca a fost de rea credinta in ceea ce priveste neplata pensiei de intretinere. Sunt 2 lucruri distincte!
am inteles...dar nu inteleg de s-a mai dat o sentinta in acest sens....ca tot nu e respectata...si nu o sa fie niciodata. Dar am inteles ceva...traim in Romania si ...asta e....ms de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare urmarire penala "abandon de familie" art.305 lit c. pentru depasirea termenului introducerii plangerii prealabile tissot tissot Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat ce as putea face in urmatoarea situate: In ianuarie 2008 am divortat de sot si prin aceasi sentinta fiul minor a fost ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua,o intrebare am si eu....fostul sot nu a platit pensia alim de 2 ani si ceva...in urma cu un an am depus o plangere si am primit raspuns de NUP din ... (vezi toată discuția)