avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,o intrebare am si eu....fostul sot nu a platit pensia alim de 2 ani si ceva...in urma cu un an am depus o plangere si am primit raspuns de NUP din cauza ca nu am depus plangerea in termen de 2 luni de la neplata...nu stiu cat e de corect.
Atunci fostul sot nu era de gasit,nu muncea cu carte de munca....acum e arestat preventiv pt evaziune si inselatorie...ce sanse am acum sa recuperez banii sau sa imi plateasca de acum incolo? fetita are 4 ani si ma gandesc ca mai e mult pana la majorat...
daca o sa fie condamnat am vreo sansa sa-mi plateasca?
sau sa-mi iau gandul?
mentionez ca nu s-a interesat de fetita..
multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 16:43, 8 Octombrie 2010
buna ziua,
1. trebuia sa faceti plangere impotriva rezolutiei date de procuror. Motivul este unul cat se poate de simplu - aveati neplata pensie mai mult de 2 luni consecutive.
2. faceti o alta plangere pentru neplata pe ultimele 2 luni.
3. din pacate niciun inculpat arestat nu poate fi obligat la plata pensiei de intretinere, intrucat acesta nu are venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal abandon RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua,am si eu o nelamurire,poate ma ajutati cu un raspuns.in martie 2009 am depus o plangere la politie pentru ca fostul sot nu mai platise pensia ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC Buna ziua, vreau o lamurie,daca se poate: fostul sot nu a platit pensia alimentara de mai bine de 4 ani...copilul are acum 7 ani iar el a platit doar cateva ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala abandon RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua ,as vrea sa vad si eu acea lege care spune ca trebuie sa depun plangere penala p-entru neplata pensiei alimentare in termen de 2 luni de la neplata ... (vezi toată discuția)