Buna ziua, vreau o lamurie,daca se poate: fostul sot nu a platit pensia alimentara de mai bine de 4 ani...copilul are acum 7 ani iar el a platit doar cateva luni de pensie(primele 8 luniadica prin 2006-2007)dupa care nu a mai platit nimic.In acest timp, a fost arestat pentru inselatorie,fals in acte,evaziune fiscala si alte minuni.A ispasit aproape 1 an dupa care a fost eliberat,dar procesul este inca pe rol.vreau sa stiu daca am sanse sa il determin(prin instanta) sa plateasca pensia alimentara.
Neplata pensie de intretinere 3 luni consecutive, constituie abandon de familie si se pedepseste cu inchisoarea... Deci D-voastra nu trebuia sa lasati sa treaca timp. axctionati-l in judecata.
hmmm...am depus o plangere la politie prin anul 2010,dar s-a dat neinceperea urmaririi penale, motivul fiind ca ar fi trebuit sa scriu in plangere ca nu a platit pensia de 3 luni consecutiv nu de 1 an si ceva , cum am scris eu.
De asta nu am mai insistat,desii cred ca nu a fost deloc corecta aceasta hotarare.Ma intereseaza daca procesul penal pe care il are acum,ma poate afecta pe mine in instanta.Nu are bunuri pe numele lui dar e angajat la 2 ore.Conteaza si asta??Adica nu as vrea sa ma arunc in judecati daca stiu ca exista sanse sa nu rezolv nimic.Ori plate ori inchisoarea!
bun,daca el e angajat de aprox 1 an....(doar cu 2 ore)..e rea credinta,nu/Avea un venit,conteaza cat este acela?
Bunuri nu are,deci nu se pune problema executarii.
Si bun,daca nu se poate recupere..macar de acum incolo sa plateasca!