avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara

Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai plateasca pensie alimnetara desi a fost de acord sa-i plateasca minim pe economie... nu stiu exact adresa la care lucreaza tatal minorului si nu vrea sa ne spuna dar in cazul in care aflu ii pot face oprirea pe salariu cu hotararea sau va trebui sa merg iar in instanta sau sa depun o cerere prin care sa spun ca am aflat locul de munca al paratului? ce pot face pt a fi obligat sa plateasca... nu a platit nimic de la data introducerii actiunii
Luati legatura cu un executor judecatoresc, ii prezentati sentinta legalizata si acesta o va pune in executare, inclusiv va face demersuri pt a vedea daca si unde este angajat tatal copilului
Da, vorbiti cu un executor insa aveti graja sa nu il platiti deoarece riscati sa ramaneti ca banii dati...si fara sa ii recuperati...
Daca stiti sigur ca lucreaza este alta situatie pentru ca veti recupera banii.
va multumesc. si daca aflu eu unde lucreaza pot merge cu hotararea sa ii faca oprire pe salariu sau tot trebuie sa apelez la executor?
1.Daca aflati locul de munca al paratului si paratul este angajat cu forme legale, puteti pune in executare hotararea prin intermediul unui executor judecatoresc pentru recuperarea pensiei restante, dupa ce in prealabil ati legalizat sentinta prin care acesta a fost obligat la plata pensiei de intretinere.
2.Aveti de asemenea posibilitatea sa formulati impotriva acestuia si plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 lit.c) c.pen.-abandonul de familie ( pentru neplata cu rea- credinta timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca).
3.Daca paratul este angajat cu forme legale, aveti de asemenea posibilitatea formularii unei noi actiuni de stabilire a pensiei de intretinere in functie de venitul realizat, urmand ca pensia sa se stabileasca in cuantum procentual ( care poate fi de maxim 25 % daca paratul nu mai are un alt copil aflat in intretinere) incepand cu data introducerii actiunii.
Prin aceasta noua actiune obtineti un cuantum raportat la venitul realizat de catre parat si poprirea lunara a venitului acestuia in cuantumul stabilit de instanta.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minori Lauralina Lauralina Buna seara. As dori sa stiu, ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei de intretinere minori. Am divortat in 2012 si de atunci, salariul minim pe economie, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca karmy karmy Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. S-a dat o hotarare judecatoreacsa in data de 19 dec 2014 privind divortul meu, custodia, ... (vezi toată discuția)