Pentru stabilirea pensiei de intretinere am introdus o ordonanta presedintiala inaintea judecarii divortului, stabilindu-se PA la 25% pana la ramanerea definitva a sentintei civile de divort. Prin hotararea de divort s-a stabilit, printre altele, pensia de intretinere la 20%, cu diminuarea acesteia de la pronuntare, fara sa se tina seama de O.P. care dispunea acordarea acesteia pana la definitivarea sentintei de divort. Ce sa fac acum? Pot sa cer revizuirea sentintei in conditiile in care sentinta civila a ramas definitiva in 2007?!. Recunosc ca eu am observat greseala tarziu....#-o
Nu putei cere revizuirea deoarece nu mai sunteti in termen. Dar puteti solicita oricind majorarea pensiei de intretinere daca s-au schimbta stare de nevoie sau veniturile celui obligat la pensie .
Multumesc pentru mesaj. Intre timp am solicitat majorarea pensiei de intretinere si pot sa spun ca actiunea a fost admisa.
Acum o luna cand am observat greseala m-am gandit ca poate exista o cale de indreptare...X-(
1. Eu nu vad greseala... Adica pensia stabilita nedefinitiv era de 25%, definitiv 20%. Pentru perioada cat s-a platit 25% trebuie restituit diferenta de 5%, adica diminuata... Nu inteleg, poate reveniti cu unele clarificari...
2. Cand ati intridus marirea, cand "intre timp"? Intre timpul scirs intre cele doua mesaje din aceeasi zi?
Cum adica s-a admis, s-a si judecat, gata?
Poate ne explicati si noua, ca nu are sens...
:O
Anca, deja a facut asta, ce dumnezeu!
În aprilie 2006 am introdus actiune de divort. Stiam ca nu se va termina repede( termene-+vacanta judecatoreasca) si de aceea in mai 2006 am introdus ordonanta presedintiala prin care mi s-a stabilit pensia alim. de 25% pana la ramanerea definitiva a hot. de divort. Acesta hot. de divort a ramas definitiva in ianuarie 2008, dar mi-a taiat 5% din PA de la pronuntare, fara sa tina seama de dispozitivul ordonantei presedintiale. Dupa 6 luni am introdus actiune pentru majorare, si asa cum am mai spus mi-a fost majorata. Problema este ca nu am observat #-o,la timp, greseala strecurata in dispozitivul sentintei de divort. Asta e... Multumesc pentru mesaje
Restituire
ContSters378969
Hotararea judecatoreasca in urma procesului de ordonanta presedintiala era ca tatal plateste pensie de intretinere 25% din veniturile nete si permanente.Dupa ... (vezi toată discuția)