Va rog sa ma iertati, dar imi permit sa va contrazic:
eu.ro.lex a scris:
Executarea unei astfel de sentinte se executa automat numai TEORETIC, ca in practica aceasta are direct a face cu cel care este obligat sa plateasca pensie de intretinere.
Una dintre sentinte este deja in executare silita prin poprire, si va urma si a doua - in cazul pensiilor alimentare, se trimite din oficiu la locul de munca al tatalui ordonanta de infiintare a popririi, pe care tertul poprit o executa. In practica, executarea are cea mai stransa legatura cu tertul poprit, iar acesta nu are nici un inters sa lamureasca situatia juridica a debitorului sau a platii si nici sa puna la indoiala titlul executor. Asta este problema partilor din litigiul principal, si in acesta problema v-am cerut sfatul.
Oamenii implicati in aceasta problema sunt interesati de o clarificare juridica, corecta pentru toata lumea si care sa nu lase loc de intrepretari, si nu sa "traga fiecare spuz pe turta lui", sau sa se pacaleasca unul pe altul.
eu.ro.lex a scris:
... dar cert este ca, cel care trebuie sa plateasca, nu o va face pur si simplu si in nici un caz nu va plati ambele sume
Si deci in ce temei debitorul (tatal) poate sa il constranga pe tertul poprit sa nu efectueze prima sau cea de-a doua retinere, in conditiile unor sentinte pusa in executare prin ordonanta de infiintare a popririi????
eu.ro.lex a scris:
Oricum va incerca sa plateasca suma cea mai mica, sau deloc...;)
Va rog sa ma iertati, dar nu inteleg de unde ati ajuns la aceasta concluzie.
Va multumesc, si astept si alte pareri cu privire la alternativele legale de remediere a contradictorialitatii intre doua sentinte.