Cazul este urmatorul:
Divortul a inceput in urma cu 2 ani, si s-a finalizat in fond, in 18.02.2009. Calea de atac este inca deschisa, comunicarea abia s-a facut.
Sentinta de divort (de la Judecatoria A) stabileste incredintarea minorului si pensie alimentara, 25% din veniturile tatalui.
In paralel cu procesul de divort, mama a introdus (cam cu un an si jumatate in urma) si actiune separata in stabilirea pensiei de intretinere in favoarea minorului, obtinand de la Judecatoria B, pensie alimentare in suma fixa.
Mai mult, recent, mama a promovat si o actiune de majorare a pensiei alimentare, care i s-a admis, stabilindu-se o noua suma fixa (tot Jud. B). Data sentintei de stabilire pensie majorata (Jud. B) este 24.02.2009.
In privinta stabilirii pensiei alimentare, rezulta deci doua hot. contradictorii (cu inconvenientul practic ca se va solicita executarea ambelor din oficiu; pe de alta parte, una stabileste suma fixa, alta procent). Cum se mai poate remedia aceasta problema: apel la hotararea de divort, revizuire la majorarea de pensie alimentara (daca nu a trecut termenul), contestatie la executarea celei mai vechi?
Sau, poate, nu este nevoie sa se remedieze nimic, si se executa pur si simplu ultima hotarare in materie de pensie de intretinere.
@m_ella2005,
1. stiu ca majorarea nu isi mai avea rostul, dar, totusi, ea s-a facut, IN PARALEL cu divortul
2. stiu ca petitul privind pensia alimentara este executoriu de drept.
3. de acord, pentru mama este mai avantajos sa ramana procent. totusi, nu asta era discutia/intrebarea
4. stiu ca cererea de majorare trebuie sa fie insotita de dovada caltatii de reprez. legal a mamei. Totusi, in cazul de fata , nu a fost, iar actiunea a fost admisa. (se pare ca judecatorul nu stia ce stim noi :() Nici asupra acestui aspect nu am nelamuriri
Va multumesc pentru raspuns, insa eu nu caut sa inteleg cum de s-a ajuns aici (asta imi este suficient de clar).
Singura mea intrebare este cum ati repara dvs. o astfel de situatie, daca ati intalni-o? Va multumesc.
Pensie alimentara
Elenapusa
Cum se poate deschide un proces pentru un tata care nu pune pensia alimentara? Se poate stabili prin instanta marirea pensiei alimentare in contextul in care ... (vezi toată discuția)