In cazul in care nu sunt indicii despre vreo fapta de natura penala , care ar fi situatiile in care Politia rurala are drept de a patrunde intr-un autocamion si de a retine bunurile transportate fara prezenta proprietarului (soferului). In contextul in care nu este un transport special gen inflamabil, armament etc.
In speta sa invocat legea 12/1990 :'' b) vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate'' si ''Art. 4. - (1) Mărfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate să servească
la săvârşirea vreuneia dintre faptele prevăzute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) şi j), dacă
Legea nr. 12 / 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite
sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum şi sumele de bani şi
lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă şi se valorifică''
Astfel sa consemnat in PV. Insa vreau sa stiu daca avea Politia rurala drept sa patrunda in autocamion.
Cred ca dvs confundati capra cu varza.
Nu exista politie rurala ca si organ de sine statator. Biroul sau serviciul de politie rurala este parte integranta a Politiei Romane, afata in subordinea MAI, deci singurul organ abiltat de lege ca, in baza unui ordin de serviciu sa patrunda in camionul dumneavoastra (asta cu singurul organ abilitat am exagerat, mai pot fi politia de frontiera, inspectorii garzii financiare, poltia locala, inspectorii anaf, serviciile asa zise de informatii si inca cativa pe care nu-i mai pomenesc)