avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Patrunderea si retinerea unor bunuri din auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Patrunderea si retinerea unor bunuri din auto

In cazul in care nu sunt indicii despre vreo fapta de natura penala , care ar fi situatiile in care Politia rurala are drept de a patrunde intr-un autocamion si de a retine bunurile transportate fara prezenta proprietarului (soferului). In contextul in care nu este un transport special gen inflamabil, armament etc.
In speta sa invocat legea 12/1990 :'' b) vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate'' si ''Art. 4. - (1) Mărfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate să servească
la săvârşirea vreuneia dintre faptele prevăzute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) şi j), dacă
Legea nr. 12 / 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite
sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum şi sumele de bani şi
lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă şi se valorifică''

Astfel sa consemnat in PV. Insa vreau sa stiu daca avea Politia rurala drept sa patrunda in autocamion.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 22:33, 28 Februarie 2011
a actionat legal. dvs insa aveti posibilitatea sa contestati in instanta procesul verbal.
Intrebarea era :''care este norma care da dreptul sa patrunda in auto''
Vreo parere, ceva?
Cred ca dvs confundati capra cu varza.
Nu exista politie rurala ca si organ de sine statator. Biroul sau serviciul de politie rurala este parte integranta a Politiei Romane, afata in subordinea MAI, deci singurul organ abiltat de lege ca, in baza unui ordin de serviciu sa patrunda in camionul dumneavoastra (asta cu singurul organ abilitat am exagerat, mai pot fi politia de frontiera, inspectorii garzii financiare, poltia locala, inspectorii anaf, serviciile asa zise de informatii si inca cativa pe care nu-i mai pomenesc)
Cred ca stiu cine e varza....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendata contraventional iar marfa a fost confiscata, ce sanse am sa o recuperez? niconica niconica Daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire; am participat la o expozitie cu marfa lucrata de catre mine, am fost prinsa ca am vandut un produs si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu factura oprea_rodica68 oprea_rodica68 am achizitionat marfa ptr un depozit en-gros de la penny market iar pe factura mi-au pus stampila \"nu se recomercializeaza\",pot avea probleme cu garda sau cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)