avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate cu datorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate cu datorii

detin un srl la care vreau sa renunt .in conditii normale nu pot deoarece datorez la bugetul statului impozitul forfetar in valoare de 17 mil .activitate nu desfasor de 2ani dar declaratiile contabile au fost depuse. ce se intimpla daca nu platesc datoria si nu mai depun nici declaratiile contabile
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 00:18, 27 Februarie 2011
Previziunea cea mai sumbra ar fi ca finantele sa va deschida procedura insolventei si sa atraga raspunderea administratorului in dosarul de insolventa, urmand ca tot dvs sa platiti catre stat datoria firmei.
multumesc mult de unde stiu cind se deschide aceasta procedura
ortega a scris:

detin un srl la care vreau sa renunt .in conditii normale nu pot deoarece datorez la bugetul statului impozitul forfetar in valoare de 17 mil .

Procedura insolventei deocamdata nu se poate deschide, pentru ca nu ati ajuns la valoarea prag de 45.000 lei, prevazuta de art. 3 pct. 12 din L.85/2006, modificata 2010.
In schimb, va poate solicita plata in instanta prin emiterea somatiei de plata, executare silita, etc.
ortega a scris:

detin un srl la care vreau sa renunt .in conditii normale nu pot deoarece datorez la bugetul statului impozitul forfetar in valoare de 17 mil .activitate nu desfasor de 2ani dar declaratiile contabile au fost depuse. ce se intimpla daca nu platesc datoria si nu mai depun nici declaratiile contabile

Nu veti putea face radierea inainte de plata datoriilor deoarece fiscul va face opozitie.
multumesc mult pentru raspuns as mai dori sa stiu ce executa fiscul daca societatea nu detine nici un bun poate executa administratorul de bunurile care le detine ca persoana fizica

Alte discuții în legătură

Cum se poate inchide o firma cu datorii papy76 papy76 am o firma cu datorii la stat si la o banca cum pot sa scap de ea fara sa am probleme pe viitor (vezi toată discuția)
Stare de insolvabilitate marss marss Sunt asociat unic la un SRL care nu mai desfasoara nici o activitate de 5 ani si care nu a mai platit nici o obigatie la finante.Nu am putut suspenda firma ... (vezi toată discuția)
Contestatie insolventa. Imparatul Imparatul Am primit o citatie pentru insolventa. Firmea mea are datorii la stat de vreo 48.000 ron. Mi s-a atasat de la Tribunal si un raspuns prin care pot face ... (vezi toată discuția)