Am primit o citatie pentru insolventa. Firmea mea are datorii la stat de vreo 48.000 ron.
Mi s-a atasat de la Tribunal si un raspuns prin care pot face contestatie in termen de 10 zile a insolventei. Cum pot sa procedez?
Daca prin contestatie arat ca am achitat la stau o suma si scad sub pragul de 45.000 ron pot sa scap de insolventa?
Sau pot face aceasta la termenul stabilit de judecata, sau acuma in aceste 10 zile?
Dar daca la termenul de judecata duc ca proba o hartie dela fisc precum ma aflu sub pragul de 45.000?
Achit pana atunci, pentru ca in aceste 10 zile nu am cum sa achit acesti bani pentru a scadea sub prag.
Dar peste 2 luni de zile, cand e termenul am timp sa achit. Duc aceasta proba in instanta ca sunt sub pragul insolventei si ar trebui sa respinga actiunea.
La termenul de judecata ( peste 2 luni ) se judeca cererea asa cum a fost formulata de catre ANAF
Avand in vedere ca la data introducerii cererii , acesta indeplinea conditiile prevazute de legea 85/2006 si anume o creanta mai mare de 45.000 lei , nu are importanta ca dvs achitati o suma partiala !!
In termen de 10 zile puteti sa contestati cererea creditorului si anume faptul ca nu sunteti in isolventa - ceea ce este greu ...
Ca sa nu se deschida procedura trebuie sa achitati intreaga suma pana la termenul de judecata ( peste 2 luni)
- mai puteti sa amanati un termen - solicitati un aparator
Si daca achit in astea 10 zile, adica fac plata la fisc si scad sub 45.000, apoi arat in cerere ca fac plati, nu e mai bine?
Adica statul vrea banii. Si apoi sa fac cu fiscul o esalonare de plata si ei sa-si retraga cererea de judecata.
Imparate scoate banu' pana la primul termen,altfel se deschide procedura si inclusiv cutia Pandorei.
e asa cum ti-a raspuns Dl.Adrian Stoica, cu statul nu te joci si rar ,aproape deloc fiscul nu e acord cu o esalonare de plati dupa ce a investit tribunalul cu o cerere de insolventa.
Nici smecheria cu plata sub valoarea prag nu mai tine!!!