Fiscul mi-a bagat firma in procedura de insolventa, pentru o datorie de 65.000 ron. Am facut intermen de 10 zile contestatie, si am primit o intampinare facuta de fisc.
Am fost sa vorbesc cu cineva de la fisc si mi-a zis ca la termenul urmator al dosarului, cand ar trebui sa fac un raspuns la intampinare, sa prezint un tabel de esalonare al platii, si sa sustin in fata judecatorului acesta solutie data de mine.
Dar daca fac acest lucru, nu inseamna un plan de reorganizare? Planul nu pot sa-l propun eu debitorul, nu?
Ce ziceti, este procedurala solutia care mi-a fost prezentata? Sa soliti la judecato o esalonare pentru 5 ani de zile a platii si sa-mi stablieasca acesta.
nu va foloseste la nimic. in cadrul insolventei trebuie sa faceti proba ca nu sunteti in stare de insolventa, adica aveti numerar astfel incit puteti achita datoriile fata de fisc.
ar fi bine sa depuneti inscrisuri la dosar cum ar un extras din banca care sa dovedeasca cash flow companiei, balanta contabila din care sa reiasa achitarea de datorii catre terti, etc etc.
esalonarea ar fi buna doar daca ar fi semnata si de catre Fisc, in acest caz nu ar mai exista o datorie mai mare de 65.000 ron lichida, certa si exigibila, deci cererea de insolventa ar fi respinsa de catre instanta.
o alta varianta este achitarea catre Fisc a unei parti din debit astfel incit suma sa scada sub pragul de 45k ron - verificarea indeplinirii conditiei se face la data pronuntarii sentintei si nu la data depunerii cererii de insolventa.