avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... stare de insolvabilitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

stare de insolvabilitate

Sunt asociat unic la un SRL care nu mai desfasoara nici o activitate de 5 ani si care nu a mai platit nici o obigatie la finante.Nu am putut suspenda firma avand obligatii de platit si nici nu am putut solicita insolventa ,valoarea creantelor fiind de 15000 lei(mare parte penalitati si dobanzi).Societatea nu detine bunuri sau disponibilitati banesti nici sume de incasat.Ce sa fac cu aceasta firma?deoarece zilele trecute am primit de la ANAF un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate.Ce inseamna asta?Multumesc!


Cel mai recent răspuns: ContSters196795 , utilizator 19:16, 6 Martie 2011
se va declansa procesul de insolventa din partea creditorilor dvs.Ca sa nu intrati sub incidenta art 138 di lg 85/2006(ce vizeaza antrenarea raspunderii personale a adm/asociatului cu bunurile sale proprii), va indic sa puneti la punct toata evidenta contabila si sa dati curs la solicitarea de a preda imediat aceasta documentatie lichidatorului, la data primirii somatiei,
Dar nu am datorii decat la stat!
asa;si?
ca idee:statul poate sa fie creditorul debitului dvs.mai mult decat atat, datorile fata de stat au rang superior in raport cu alte debite.
gabriel z a scris:

asa;si?
ca idee:statul poate sa fie creditorul debitului dvs.mai mult decat atat, datorile fata de stat au rang superior in raport cu alte debite.

unde scrie de acest rang superior
Valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanței, pentru care un creditor poate cere deschiderea procedurii insolvenței. Dacă cererea este formulată de către debitor, legea nu prevede o valoare minimă a datoriilor acestuia, mai mult de atât art. 1 alin. (1) arată că legea insolvenței se aplică debitorilor aflați în stare de insolvență sau de insolvență iminentă. Deci cererea de deschidere a procedurii va putea fi promovată de dvs. chiar și în lipsa datorilor cu condiția ca starea de insolvență să fie iminentă.

Dacă cuantumul datoriilor către fisc este mai mic de 45.000 lei aceștia nu pot cere deschiderea procedurii de insolvență.

Declararea stării de insolvabilitate de către fisc este o procedură diferită de procedura insolvenței prevăzută de Legea nr. 85/2006 și se face conform normelor metodologice specifice (art. 176 din Codul de procedură fiscală, dacă nu mă înșel).

seal a scris:

unde scrie de acest rang superior


Art. 123 din Legea nr. 85/2006.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Amila, utilizator

Alte discuții în legătură

Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)
Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)
Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)