avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... constatare nulitate contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

constatare nulitate contract prestari servicii

Stare:
- contract prestari servicii incheiat in urma cu 5 ani
- in preambulul contractului, furnizorul este reprezentat prin administrator
- din partea prestatorului, contractul este semnat de catre o alta persoana decat cea consemnata in preambulul acestuia, fara a se face o referire expresa in acest sens.
Situatia a fost constatata intamplator.

INTREBARI:
1. Poate fi invocata nulitatea contractului?
2. Care este instanta competenta ?
3. Se plateste taxa de timbru in acest caz?
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 11:04, 27 Februarie 2011
Instanta competenta ar fi sectia comerciala a Tribunalului,find vorba de o societate comerciala.Taxa datorata este nesemnificativa,dar se plateste.Cred ca poate fi invocata nulitatea absoluta a contractului,daca semneaza cineva iar contractul este incheiat cu altcineva.
Buna ziua .
Da,este vorba despre solicitarea constatarii nulitatii contractului,pentru lipsa consimtamantului,avand in vedere ca titularul dreptului cedat este cineva iar semnatarul este altcineva.
Dar poate ca,cel ce a semnat,a avut mandat sau imputernicire din partea titularului , pentru semnarea contractului .Trebuie verificat acest lucru. Competent, daca cel putin o parte este comerciant, este Tribunalul arondat locului incheierii contractului .
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
bote marius a scris:

Dar poate ca,cel ce a semnat,a avut mandat sau imputernicire din partea titularului , pentru semnarea contractului .

Precizare: contractul a fost unul de tip preformulat de prestator.
Daca avea mandat, acest lucru ar fi trebuit:
- sa fie consemnat in mod expres in contractul de prestari servicii preformulat
- sa fie adus la cunostinta celeilalte parti contractante
- eventual, putea sa fie o anexa la contract
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
eliasav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza compromisorie CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am fost dati in judecata pe calea ordonantei de plata in vederea recuperarii unei sume de bani. Intre parti este incheiat un contract care are inserata clauza ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii voncid voncid As dori sa stiu la incheierea unui \\"contract de prestari servicii\\" intre 2 persoane juridice (beneficiar si prestator), cine va face inregistarea ... (vezi toată discuția)
Contract semnat de alta persoana decat reprezentantul legal/director negrugri negrugri Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in speta urmatoare: Am incheiat un contract de prestari servicii, care se afla in derulare si fara nicio problema, si ... (vezi toată discuția)