avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut si dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut si dosar penal

buna seara,astazi de dimineata un echipaj de politie ma oprit,eu conduceam o dacia papuc fiind al firmei unde abia ma angajazem,eram in proba de 3 zile.au constatat ca masina este radiata.mia luat permisul de conducere si mia facut dosar penal.eu nu aveam cum sa stiu ca este radiata.avea asigurarea valabila si inspectia la fel.ce se va intampla?va multumesc..
Trebuie sa explicati toate aceste lucruri organelor de politie in declaratiile pe care le veti da in fata lor. Avand in vedere aspectele pe care le precizati nu cred ca veti fi trimis in judecata, cea mai aspra sanctiune care vi se poate aplica fiind o sanctiune cu caracter administrativ. Sfatul meu este sa va angajati totusi un avocat care sa va ajute in construirea apararii. In acest moment, organele de politie au obligatia de a intocmi un dosar penal, iar in urma administrarii probatoriului specific fazei de urmarire penala, procurorul care supravegheaza aceasta faza are la indemana trei solutii: de trimitere in judecata, de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, de neincepere a u.p. In functie de cum va aprecia procurorul este posibila sa fie aplicata si cea din urma solutie deoarece lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii in cazul dumneavoastra: intentia

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru furt din supermarket petrescu alina petrescu alina Verisoara mea a fost prinsa intr-un supermarket avand in geanta o crema de fata in valoare de 20 lei neachitata. A fost chemata politia, s-a restituit produsul ... (vezi toată discuția)
Se poate da in judecata un politist? danaa1 danaa1 Buna seara, Am un caz cam ciudat. Intr-un dosar penal,politia face parte din cercetari ca si procurorul de caz. Procurorul da NUP,s.a.m.d.,fara sa se ajunga ... (vezi toată discuția)
Problema poate fi considerata inceperea urmaririi penale atunci cand dosarul penal este inca la politie?nu a ajuns la Parchet (vezi toată discuția)