Am un caz cam ciudat. Intr-un dosar penal,politia face parte din cercetari ca si procurorul de caz. Procurorul da NUP,s.a.m.d.,fara sa se ajunga in instanta din cauza nestirii articolelor de lege. (Termenul de 20 zile expirat)
Dupa ce s-a dat acel NUP,am constatat ca politia nu a cercetat bine. Nu a efectuat cercetarile cum trebuia,mai lipseau dovezi si probe.
Acum intrebarea mea este:
= Pot sa dau in judecata pe politist ptr abuz in serviciu sau trebuie sa merg la procuror sa arat erorile de la dosar,iar apoi procurorul il va da in judecata pe politist?
Competenţa procurorului în faza urmăririi
Procurorul supraveghează urmărirea penală; în exercitarea acestei atribuţii procurorii conduc şi controlează nemijlocit activitatea de cercetare penală a poliţiei judiciare şi a altor organe de cercetare speciale.
Procurorul poate să efectueze orice acte de urmărire penală în cauzele pe care le supraveghează.
--------------------------------
De aici se intelege ca politia a fost in subordinea procurorului,si apoi procurorul dupa ce a efectuat actele de U.P. a considerat ca cazul dvs se incadreaza la NUP.
Inteleg procedura penala,totusi eu am constatat ca procurorul nu a observat unele amanunte pe care le-am observat eu, iar acum dupa expirarea termenului de 20 zile de a face plangere impotriva rezolutiei procurorului,eu ce pot sa fac?
Daca politia a efectuat tot ce a cerut procurorul,si in urma cercetarii am observat unele amanunte pe care procurorul nu le-a observat,atunci inseamna ca procurorul e de vina?
Lipsa mandat special
tobescu
Buna ziua, as avea o intrebare la Dvs :
In 2002, sora mea a facut o plangere impotriva fetei ei la care m-a asociat si pe mine. Eu nu am stiut de aceasta ... (vezi toată discuția)