In 2002, sora mea a facut o plangere impotriva fetei ei la care m-a asociat si pe mine. Eu nu am stiut de aceasta plangere. Aceasta plangere a fost depusa de mandatara ei. Aceasta mandatara este imputernicita numai sa depuna plangerea la Parchet, procura este generala. Eu nu i-am dat acesteia nici o procura, eu nu o cunosc. Dupa ce am facut o copie dupa dosar am aflat ca aceasta mandatara este si reprezentanta mea si toate documentele emise de catre organele de cercetare au fost trimise acesteia. Cum eu nu vorbeam cu sora mea, eu nu am stiut de aceasta plangere. Acum cand eu am facut o plangere impotriva nepoatei (fata surorii mele) procurorul invoca prescriptia. Mentionez ca pe plangere era adresa mea si ca la aceasta nu era atasat "mandatul special" cum prevede art. 222 C. proc. pen. Eu cred ca OUP in lipsa unui mandat special trebuia sa mi trimita o copie a actele procedurale la adresa mea. Procedura nu a fost corect indeplinita (art. 222, alin. 3 C. proc.pen) OUP nu pot sa aduca dovada existentei unui mandat special dat de mine mandatarei surorii mele. De plus, pe rezolutia procurorului se precizeaza de catre acesta ca reclamantele au dorit ca toata corespondenta sa fie trimisa dnei X, mandatarul surorii mele, ori, el nu poate sa dovedeasca aceasta afirmatie. Eu nu am avut onoarea sa ma intretin cu acest procuror si nici nu are o declaratie de a mea, in scris.
Deci eu consider ca organele de cercetare au incalcat dispozitiile articolelor urmatoare :
- 222, alin. 3 C. proc. pen - plangerea se poate face prin mandatar, mandatul trebuie sa fie special si trebuie sa fie atasat la plangere;
- 246, alin (1) C. Proc. pen - "Copie de pe ordonanta sau rezolutia prin care procurorul dispune incetarea urmaririi penale se comunica persoanei care a facut sesizarea, invinuitului sau inculpatului si dupa caz, altor persoane interesate."
- 218, alin. 1 C.proc. pen - "Procurorul conduce si controleaza nemijlocit activitatea de cercetare penala a politiei judiciare si a altor organe de cercetare speciale si supravegheaza ca actele de urmarire penala sa fie efectuate cu respectarea dispozitiilor legale."
Prin incalcarea dispozitiilor legale care reglementeaza desfasurarea procesului penal, am suferit o vatamare prin :
- necunoasterea actiunii intentate la judecatorie de nepoata impotriva mea in 2001 care a generat plangerea surorii mele;
- am fost lipsita de dreptul de declarare a apelului in termen legal de 20 zile impotriva rezolutiei prim procurorului;
- am fost lipsita de dreptul de a formula cereri sau depune inscrisuri personal sau prin aparator, etc.
As avea nevoie de sfaturile Dvs., ce pot sa fac in cazul asta ca sa "desfiintez" acea prescriptie invocata de prim procuror stiind ca organele de cercetare sunt cupabile de transmiterea rezolutiei procurorului la o terta persoana care nu justifica de un mandat special dat de mine.