Buna ziua,
As dori, va rog, sa am un sfat la aceasta speta:
In 2002, sora mea cu care nu mai aveam nici o relatie, a facut o plângere penala la care m'a asociat si pe mine. Nefiind in Romania, ea ia dat o procura unei foste colege de a ei din Romania. In procura, o procura data in fata unui notar, nu da numele meu, nici adresa. Plângerea cum am spus a facuto pe cele doua nume dar eu nu am semnato bineinteles pentru ca nu stiam de ea. Cei de la Parchet au luat aceasta procura de buna si rezolutia procurorului a fost trimisa la mandatara deci eu nu am putut sa iau cunostiinta de continutul ei si nici de procesul care mi s-a intentat in 2001. In codul penal la art. 222 se indica ca "Plangerea se poate face prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramina atasata plingerii." Cind am cerut copie dupa dosar, in dosar am gasit o cerere a mandatarei in care spune ca este mandatara surorii dar nu a mea. Eu pe mandatara nu o cunosc, ea nu stie nimic de mine si nu vad ce putea ea sa spuna pentru organele de cercetare. Concluzia este oricine poate sa se prezinte la politie intro plangere penala sa spuna ca este mandatarul lui X, nu? Ce ma sfatuiti sa fac?
Lipsa mandat special
tobescu
Buna ziua, as avea o intrebare la Dvs :
In 2002, sora mea a facut o plangere impotriva fetei ei la care m-a asociat si pe mine. Eu nu am stiut de aceasta ... (vezi toată discuția)
Art. 210 cp
vldstf
pot sa depun o plangere in numele sorei mele care este plecata la munca in strainatate pentru furtul unor lucruri din casa de catre sotul acesteia? daca nu pot ... (vezi toată discuția)