avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandatar fara procura speciala de la mandant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandatar fara procura speciala de la mandant

Buna ziua, as vrea sa stiu ce se intimpla in cazul in care o persoana s-a prezentat la Parchet in numele meu. Sora mea a facut o plingere penala la care m-a asociat si pe mine dar fara sa stiu eu. Mandatara ei s-a prezentat in calitate de mandatara si pentru mine. Eu nu cunosc pe aceasta femeie si inspectorul de politie supun ca nu i-a cerut procura speciala prevazuta de codul penal. Ce se poate face in situatia asta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tobescu , utilizator 03:13, 20 Februarie 2011
Daca nu are mandat special pentru plangere nu o sa se tina cont de ea.
Stimata doamna Gabriela, multumesc pentru raspunsul Dvs. Tocmai s-a tinut seama de plangere, acum dupa plingerea mea, primul procuror invoca prescriptia, dar eu nu am stiut nici de procesul intentat (in 2001 pentru ca am fost data disparuta si citarea s-a facut prin publicitate, ziarul Romania libera neaparind in Franta) si nici de plangerea penala (facuta de sora mea fara sa stiu eu, "mandatara" mea fiind colega cu sora mea) deci daca organele nu m au instiintat (au instiintat mandatara) eu nu am putut face recurs.Deci daca organele de urmarire penala ar fi respectat dispozitiile art. 222 Cpp mi ar fi comunicat direct mie rezolutia lor. Eu consider ca politistii au incalcat disp. art. 222 Cpp.

Multumesc pentru raspunsul Dvs.
Articolul 222 c.pen se refera la sanctionarea tentativei.
Nu, art. 222 Cpp, alin. 3 - "Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramane atasata plangerii "
Art. 197 Cpp sanctioneaza incalcarea dispozitiilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa mandat special tobescu tobescu Buna ziua, as avea o intrebare la Dvs : In 2002, sora mea a facut o plangere impotriva fetei ei la care m-a asociat si pe mine. Eu nu am stiut de aceasta ... (vezi toată discuția)
Procura speciala parchet tobescu tobescu Buna ziua, As dori, va rog, sa am un sfat la aceasta speta: In 2002, sora mea cu care nu mai aveam nici o relatie, a facut o plângere penala la care m'a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in numele sotiei dodorel62 dodorel62 As dori sa -mi spuneti daca sotiei mele ia intrat in mod abuziv pe facebook o persoana, ne fiind in lista de prieteni adresandui-se cu amenintari si calomieri ... (vezi toată discuția)