avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asigurare de viata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asigurare de viata

buna ziua
asociatul firmei la cre lucrez a incheiat cu ING o asigurare de viata suportata integral de angajator?
cum inregistrez din punct de vedere contabil?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:18, 27 Februarie 2011
Este un avantaj care trebuie cumulat cu drepturile salariale si "impozitat" (cu toate "darile") ca atare. Asigurarea de viata nu beneficiaza de facilitati fiscale.
In situatia in care firma are calitatea de contractant primele de asigurare pot fi inregistrate la cheltuieli.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator
fplopeanu a scris:

Este un avantaj care trebuie cumulat cu drepturile salariale si "impozitat" (cu toate "darile") ca atare. Asigurarea de viata nu beneficiaza de facilitati fiscale.

Asigurarea de viata platita de angajator nu poate fi asimilata veniturilor de natura salariala.

floare _de_ colt a scris:

In situatia in care firma are calitatea de contractant primele de asigurare pot fi inregistrate la cheltuieli.

Aveti dreptate. Asigurarile de viata platite de angajator pentru salariati pot fi inregistrate pe cheltuieli, dar trebuie specificat ca aceste cheltuieli sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile dorinahd dorinahd Buna ziua.Sunt incepatoare in contabilitate si-mi cer scuze daca va deranjez cu intrebari usoare dar de care eu nu am cunostinta.In ce cont contabil trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Factura pe numele salariatului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Un salariat face cursuri de engleza si i-a fost intocmita factura pe numele lui, nu al firmei, factura nu contine tva. Pot sa o inreg. in ... (vezi toată discuția)
Asociatul unic si firma florens florens Buna seara. Sunt asociat unic la o firma pe care am inffintat-o si muncesc la ea si am venturi si cheltuieli , rog colegii in materie de legislatie contabila ... (vezi toată discuția)