Va salut
As dorii sa stiu daca o persoana este prinsa conducind un autoturism , sub influenta bauturii alcoolice NU pe un drum public, ci intrun cartier dintr-un oras pe o distanta de cca 50 m este sau nu este INFRACTIUNE.
Si in cartier in oras tot drum public e, deoarece e deschis accesului public, chiar daca e un drum laturalnic. Distanta teoretic nu are importanta, dar ea ajuta la analiza gravitatii faptei.
Daca depaseste pragul de contraventie de 0,4 la mie alcoolemie, fapta devine infractiune. Restul,din pacate,sunt doar circumstante, care pot fi atat agravante cat si atenuante,...depinde#-o#-o#-oB-)
In data de 25.02.2011 am fost gasit conducind un auto sub influenta bauturilor alcoolice. La 15.06.2011 am achitat la IML Tg.Mures contravaloarea analizelor de laborator.De atunci tot astept sa ma cheme la Politie, dar nu ma cheama nimeni nicaieri. Am cerut raspuns la IML comunicindu-mi ca au trimit raportul la IPJ Mures Bir.pol.rutiere, ei de aici nu mai stiu nimic. Ce pot face, deoarece timpul trece si eu sunt tot fara permis. Va multumesc.
PS. Am trimis email si la pol.jud.Mures de unde nu am primit nici un raspuns.
Formulati cerere de comunicare a stadiului dosarului dvs.( evident trebuie sa aveti un nr. de dosar pentru a proceda in acest sens).
Daca expediati cererea prin posta, expediati plicul cu confirmare de primire.
Daca depuneti cererea personal, luati nr. de inregistrare pe copia cererii care ramane la dvs.