avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai am dreptul sa dau de permis ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai am dreptul sa dau de permis ?

Buna ziua, in 2011 am comis un accident minor fara victime avand o imbibatie alcoolica de pana in 0.8 mg in sange in urma unui test supus la IML. In decursul timpului am fost chemat si tribunal si sa dat urmatoare hotarare pe care nu prea stiu ce inseamna :
"Condamnă pe inculpatul TUFÃ FLORIN EUGEN pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art.320 ind.1 C.pr.penală, la 1 an închisoare. Cu aplicarea art. 71, raportat la art. 64 lit. a teza II Cod penal, privind pedeapsa accesorie. În temeiul art. 81, 82 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani şi atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal. Cu aplicarea art. 71 al.5, raportat la art. 64 lit. a teza II Cod penal, privind suspendarea pedepsei accesorii. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la 800 lei cheltuieli judiciare statului, din care 200 lei onorariul avocatului din oficiu, se va achita conform art.189 C.pr.penală, din fondurile MJ. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 18.06.2013.
Document: Hotarâre 536/2013 18.06.2013 "

dupa care sa modificat in:
"Solutia pe scurt: În temeiul art.195 C.pr.penală, dispune îndreptarea erorii materiale strecurată în minuta şi dispozitivul sentinţei penale nr. 536/18.06.2013, în sensul că la alineatul doi se va înlătura următoarea dispozitie:”…cu aplicarea art.320 ind.1 C.pr.penală…”, fiind trecută din eroare în minută, la redactarea acesteia. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu Ministerul Public şi de la comunicare cu inculpatul. Pronunţată în şedinţa publică din 28.06.2013.
Document: Încheiere - îndreptare eroare materială 28.06.2013 "

pe scurt mai pot da de permis si ce pasi trebuie urmati sa il recuperez ?


Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:58, 1 Aprilie 2014
Permisul dvs. s-a anulat ca urmare a condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea infractiunii prev. de art 87.al.1 din Oug. 195/2002.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, potrivit disp.art 116 al.1 lit b) din Oug.195/2002)
Art. 116.
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
.....................................
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
Pentru alte detalii, lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc de raspuns, mai am inca o mica intrebare : cum pot intra in posesia hotarari judecatoresti ce imi trebuie la dosar pentru examenul auto daca eu nu am primit-o acasa asa cum mi sa comunicat inital ? Unde trebuie sa ma duc sa o ridic sau cum pot intra in posesia ei?

va multumesc.
la instanta unde s-a judecat procesul dvs.
va multumesc pentru raspunsuri !
Mergeti la instanta de fond ( judecatoria care apronuntat sentinta) si solicitati eliberarea unei copii legalizate a sentintei pronuntate cat si a incheierii de indreptare a erorii materiale, sens in care:
- formulati o cerere adresata presedintelui instantei,
- anexati 2 taxe de timbru de 5.00 lei.
Este firesc sa nu fi primit hotararea pentru ca potrivit disp.art 360 c.proc.pen ( din vechiul cod), hotararile penale nu se comunica.
In schimb, cu siguranta ati primit dispozitivul incheierii de indreptare a erorii materiale.

Alte discuții în legătură

Ce-a hotarat instanta? am dreptul sa dau de permis? florin_tufa florin_tufa Permis anulat ce solutie mi-a dat pe inteles: 18.06.2013 Ora estimata: 8:30 Complet: 3-P Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)