avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare pentru permis ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare pentru permis ?

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art.320 ind.1 C.pr.penală, la 1 an închisoare. Cu aplicarea art. 71, raportat la art. 64 lit. a teza II Cod penal, privind pedeapsa accesorie. În temeiul art. 81, 82 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani şi atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal. Cu aplicarea art. 71 al.5, raportat la art. 64 lit. a teza II Cod penal, privind suspendarea pedepsei accesorii. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la 800 lei cheltuieli judiciare statului, din care 200 lei onorariul avocatului din oficiu, se va achita conform art.189 C.pr.penală, din fondurile MJ. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 18.06.2013.


Ce inseamna mai pe scurt , nu cunosc nici un articol din codul penal . Am primit 3 ani cu suspendare sau 1 an cu executare si amenda ? Mi-a fost suspendat permisul sau anulat ? Dupa cat timp pot avea drept de ciruculatie , mai fac scoala de soferi din nou daca da dupa cat timp?
si apoi primesc prin posta si afiseaza si pe portal alt raspuns:

Ora estimata: 8:30
Complet: 3-P
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În temeiul art.195 C.pr.penală, dispune îndreptarea erorii materiale strecurată în minuta şi dispozitivul sentinţei penale nr. 536/18.06.2013, în sensul că la alineatul doi se va înlătura următoarea dispozitie:”…cu aplicarea art.320 ind.1 C.pr.penală…”, fiind trecută din eroare în minută, la redactarea acesteia. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu Ministerul Public şi de la comunicare cu inculpatul. Pronunţată în şedinţa publică din 28.06.2013.
Document: Încheiere - îndreptare eroare materială 28.06.2013



Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
florin_tufa, utilizator
Pedeapsa nu este cu executare este cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei,durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani, in cazul dvs 1+2= 3 ani.
In urma hotararii ramase definitive permisul se va anula, dupa trecerea unui an de la hotararea ramasa definitiva aveti dreptul conf.art.116 din OUG195/2002 sa va prezentati la examen pentru obtinerea unui nou permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce-a hotarat instanta? am dreptul sa dau de permis? florin_tufa florin_tufa Permis anulat ce solutie mi-a dat pe inteles: 18.06.2013 Ora estimata: 8:30 Complet: 3-P Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul sa dau de permis ? florin_tufa florin_tufa [b]Buna ziua, in 2011 am comis un accident minor fara victime avand o imbibatie alcoolica de pana in 0.8 mg in sange in urma unui test supus la IML. In ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)