avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cati banii ia angajatorul daca ma ia din somaj?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cati banii ia angajatorul daca ma ia din somaj?

buna ziua! sunt medic dentist si mi-am facut angajarea la o clinica. in momentul in care m-am angajat eram de 3 luni in somaj. pe cartea de munca am salariul de 1200 ron, as dori sa stiu exact cati banii primeste angajatorul. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrutza2020 , utilizator 13:17, 27 Februarie 2011
In caliatea dvs de angajat, nu angajator, nu stiu la ce v-ar folosi aceste informatii.
Totusi, facilitati acordate angajatorilor sunt prevazute in art. 93 din Legea nr. 76/2002, si sunt mai multe. Astfel:

1. Angajatorii care incadreaza in munca persoane din randul somerilor, pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 6 luni de la data angajarii, beneficiaza de reducerea sumei reprezentand contributia datorata de angajator bugetului asigurarilor pentru somaj.

Reducerea contributiei se acorda incepand din anul fiscal urmator, pentru o perioada de 6 luni, si consta in diminuarea sumei datorate lunar cu 0,5% pentru fiecare procent din ponderea personalului nou-angajat in conditiile menţionate mai sus, din numarul mediu scriptic de personal incadrat cu contract individual de munca din anul respectiv.

2. Angajatorii care primesc credite din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile art. 86 din Legea nr. 76/2002, beneficiaza de reducerea la plata contributiei,menţionată mai sus, numai pentru somerii incadrati peste nivelul de 50% din locurile de munca nou-create prevazute.

3. Angajatorii care primesc fonduri nerambursabile din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile art. 86 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, beneficiaza de reducere la plata contributiei, numai pentru somerii incadrati pe alte locuri de munca decat cele nou-create ca urmare a acordarii fondurilor nerambursabile.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Darie Tudor, utilizator
sunt proaspat absolventa si am inteles ca angajatorul primeste timp de 12 luni salariul minim brut dupa ca imi face angajarea. el mi-a spus ca dupa ce imi plateste contributiile la stat mai ramane cu 200 de lei.
mie mi-a facut carte de munca dar nu voi primi nici un salariu, voi lua doar ce incasez de la pacienti. trebuie sa platesc 150 euro chirie , iar cei 200 ron care raman sunt pentru cheltuieli(apa, curent). el vrea sa ii intre in buzunar 150 de euro pe luna si 200 ron pentru cheltuieli. vroiam sa stiu exact cu cat ramane dupa plata contributiilor la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contarctului individual de munca Monici Monici Buna ziua, Ce se intampla in situatia in care, de comun acord cu angajatorul, angajatul decide sa schimbe data de incetare a activitatii (angajatul pleaca ... (vezi toată discuția)
Angajare somer-facilitati 2012 psf psf Buna ziua. Ma intereseaza daca un angajator, care doreste sa incadreze in munca, cu CIM pe perioada nedeterminata si salar minim pe economie, o persoana in ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare someri? jondoe1 jondoe1 se mai acorda vreo facilitate angajatorilor care angajeaza someri in anul 2011? care este legea s-au ordonanta care prevede acest lucru? (vezi toată discuția)