avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de a calatori in strainatate?

Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu tatal care este de alta nationalitate; as putea sa parasesc Romania sau alta tara fara acordul scris al tatalui? Copilul va avea nationalitate romana, deci cred ca singura problema ar fi atunci cand doresc sa plec din Romania in strainatate, daca am inteles bine. Amandoi vrem sa fie trecut in certificatul de nastere ca si tata, dar nu as vrea sa intampin probleme atunci cand vom calatori doar eu si cel mic. Este posibil ca eu sa pot parasi tara cu cel mic fara acordul tatalui, daca copilul imi poarta numele si are si tata legal?
Cel mai recent răspuns: WhiteRose1 , utilizator 13:53, 28 Februarie 2011
Avem in plan sa ne casatorim (eu si tatal copilului), dar deocamdata nu as vrea sa ma pripesc si totodata nici nu vreau sa ma complic atunci cand voi calatori, pentru ca voi avea domiciliul in alta tara, voi veni destul de frecvent in Romania si in cazul in care as dori sa ma intorc in tara respectiva, deci sa ies din Romania, as avea nevoie de procura de la el, desi eu ma intorc la domiciliul nostru. Am inteles ca problema s-ar pune doar in cazul in care as vrea sa plec din Romania cu cel mic (pentru ca va avea nationalitate romana), dar in rest voi putea sa calatoresc cu el fara acordul tatalui. Dupa casatorie nu se va mai pune problema, dar pana atunci nu as vrea sa "ma leg la cap daca nu ma doare", cum se zice.:) Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara- acte necesare lecsi22 lecsi22 am un copil de 3 ani nu sunt casatorita dar copilul poarta numele tatalui si al meu intrebarea este pot sa plec din tara fara o procura de la el sau am ... (vezi toată discuția)
Minor adoptat in străinătate de actualul soț Oreo Oreo Copilul a fost adoptat in străinătate de actualul soț . Am divorțat de tatal natural a copilului minorul a fost încredințat mie bineinteles ca nu am avut ... (vezi toată discuția)