Buna ziua,
Lucrez la o firma italiana din Brasov, mai exact un call center, din iulie 2010. Sunt angajat exact de cand s-a deschis si firma.In primele 3 luni au fost toate bune si frumoase dupa care au inceput sa ne intarzaie si salariul, chiar ne-au modificat si data salarizarii, firma a inceput sa primeasca amenzi in urma plangerii angajatilor, de la ITM, de la garda de finante etc. In momentul de fata nu ne-au platit inca salariul din decembrie si nici bonusurile din octombrie, ne-au scos ochii cu 200 lei acum vre-o luna in ideea ca ne vor da curand salariul, iar acum o saptamana a venit iar administratorul cu 100 de lei ceea ce m-a scos din sarite teribil, am familie, copil ce sa fac cu 100 de lei pe luna????Cam asta e in mare despre firma la care lucrez, acum sa va spun si problema mea.
In aceasta firma s-au ales 2 sefi de echipa dupa niste criterii greu de definit, mai exact sunt oamenii administratorului, pentru ca nu au performante extraordinare. Unul dintre ei, mai exact una ca este o femeie de aprox. 25 de ani este efectiv dictatorul in persoana, trebuie pana si la WC sa-ti ceri voie si daca nu ai facut nici un contract risti sa faci pe tine.....ei bine eu m-am dus la Wc fara sa-i cer voie deoarece am niste probleme de sanatate si....trebuia sa merg repede. Cand m-am intors s-a luat urat de mine ca nu mi-e rusine sa ies in pauza la ora respectiva,m-a intrebat daca am facut vre-un contract pana in momentul respectiv, i-am spus ca nu si de aici a inceput scandalul, am incercat sa-i explic ca nu am fost in pauza ci la WC aratandu-i servetelele (mentionez ca la WC nu avem hartie igienica si sapun, iar pauze avem din 2 in 2 ore a cate 10 min), dar nu am avut sanse si nu m-am putut abtine si am facuto nesimtita. Aici ea mi-a facut primul referat si eu am primit primul avertisment scris deoarece cica as fi folosit un limbaj agresiv. Acum cateva zile aceeasi sefa vine la mine si-mi arunca niste foi pe masa si imi spune sa le completez,un fel de raport sau mai degraba o verificare a apelurilor date de mine. Am intrebato pt. ce trebuie facuta treaba asta, mi-a raspuns ca asa vrea firma pt care facem noi contracte, mi s-a parut absurd si i-am zis ca nu cred, ea mi-a zis ei bine uite asa vreau eu si cam asa fac toti sefii inclusiv administratorul cand ii intrebi de ce, raspunsul e "asa vreau eu, eu sunt sef si faci asa cum vreau eu". Bun ii spun ca in fisa postului nu scrie ca trebuie sa fac lucrul asta si daca e sa ma invete si sa apara lucrul asta si in fisa postului altfel nu fac. °(Eram si sunt cu nervii intinsi deja deoarece noi acum in martie trebuia sa luam salariul pe februarie si inca nu l-am luat pe cel din decembrie.) Ei bine mi-a facut un al doilea refereat cum ca nu vreau sa indeplinesc sarcinile de servici si bineinteles cu avertisment scris pe care am refuzat sa-l semnez.. Dupa 3 zile ma cheama administratorul si-mi da procesul verbal privind desfasurarea proceduriii de cercetare disciplinara prealabila in care imi spune ca sunt chemat in fata comisiei pentru cercetare disciplinara in care se vor analiza situatiile mai sus mentionate. Membrii comisiei fiind 3 sefi de echipa printre care si aceasta sefa-dictator si un angajat care sta la poarta. Eu vreau sa va intreb daca este corect pusa aceasta comisie???? din ce am mai citit am inteles ca trebuie sa fie un reprezentant al resurselor umane un jurist si inca 2 reprezentanti ai firmei. Mi s-a spus initial de secretara ca pot veni cu un reprezentant legal, iar administratorul mi-a interzis total sa ma prezint in ziua respectiva cu vre-un avocat amenintandu-ma. As vrea si eu sa ma lamuriti cu aceasta problema si daca e ceva ce nu s-a inteles intrebati-ma. Multumesc