Buna ziua!
Am o problema cu un salariat. Lucreaza de vreo patru luni la noi si are problme cu alcoolul. A primit mustrari verbale, a promis ca nu mai bea, etc. La un moment dat a lipsit doua zile, apoi inca una si n-am mai venit deloc. I-am facut convocare pentru cercetare disciplinara, azi fiind ziua cand trebuia sa se prezinte sa-si justifice absenta.
A venit, bineinteles, mirosind a alcool. Mi-a spus ca inainte de a lipsi de la serviciu ar fi cazut, in timpul programului, de la o distanta de vreo 3 m. Ca unul dintre colegi nu a batut bine o scandura si el ar fi alunecat. Si ca a facut tetrapareza si ca il doare soldul, si ca are martori ca a cazut. A adus niste bilete de trimitere de la medicul de familie si a zis ca la spital nu-l primeste fara adeverinta.
Acum, eu n-am auzit despre un astfel de incident, primul lucru care ar fi trebuit facut ar fi fost sa anunte seful de echipa, si apoi mai departe. Daca intr-adevar a cazut si sunt martori, mai mult ca sigur ca era sub influenta bauturii si avem o problema.
Nu prea stiu cum sa procedez. De lucrat in continuare nu vreau sa ma lucreze, e clar ca o sa bea in continuare si ar putea chiar sa pateasca ceva. Nu stiu cum as putea sa-l dau totusi afara, daca s-a prezentat la cercetare pot sa-i dau avertisment, sa-i scad salariul, dar nu-l pot da afara.
Am sa fac investigatie acolo, sa vad exact ce s-a intamplat.
As vrea totusi o sugestie despre cum sa-i incetez contractul de munca. Daca el nu vrea sa-si dea demisia, eu ce posibilitate am, in afara de a-l da in somaj? Ca asta ar canm fi singura posibilitate de a-i inceta contractul - pe care o vad eu acum.
Cercetare disciplinara
Viovas
Buna ziua!
Am un salariat convocat pentru o cercetare disciplinara si se prezinta sub influenta bauturilor alcoolice. Pot pentru asa ceva sa-i fac referat si ... (vezi toată discuția)