avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistenta la comisia de cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistenta la comisia de cercetare disciplinara

Am fost convocat in fata comisiei de cercetare disciplinara pentru ca nu m-am prezentat la sedinta cand de fapt m-am prezentat si pentru ca manifest un comportament neadecvat fata de colegii dintr-un intr-un laborator de informatica gol.

Ei zic ca am refuzat sa ma duc la sedinte (de la Lujerului la Pantelimon). Eu am fost la o sedinta si am observat ca nu mai fusese nici o sedinta legata de proiect, fiindca eram singurul care citise documentatia proiectului. In prealabil le-am cerut
sa-mi deconteze transportul fiindca este dreptul meu, si ei au zis ca asta e refuz! Oricum m-am dus, oricum am platit transportul din banii mei (care abia-mi ajung de mancare), oricum nu mi-au decontat transportul. Ce e amuzant, e ca ei zic, fara sa stie ce vorbesc, ca le-am zis ca sunt in greva japoneza si ca asta e alta dovada ca refuz sa lucrez. In primul rand greva japoneza nu inseamna incetarea lucrului si nici macar afectarea mediului de lucru, ci pur si simplu portul unei banderole albe si prezentarea doleantelor catre administratie. Fiindca tehnic mi-a fost lene sa caut o banderola alba, tehnic nu am facut nici macar greva japoneza :D

Ultima data acest angajator (din grupul [Editat] - adica este unul din marile hipermarcheturi), adica administratia franco-romana, m-a inscenat penal pentru lovire pentru a ma concedia disciplinar, insa au scapat de plangerile penale care le-am facut datorita procurorilor si am castigat in instanta irevocabil reintegrarea, plata salariilor si a tuturor celorlalte drepturi (hotarare pe care n-au respectat-o integral, refuzandu-mi evaluarea pe 2010, facandu-mi o evaluare mincinoasa pe 2011, dandu-mi o parte din drepturile banesti de abia dupa ce le-am facut plangere penala s.a.m.d.)

Doresc sa stiu daca este ilegal sa fac aceasta cercetare domeniu de informatie si dezbatere publica, fiindca astfel de incalcari ale legii, fara interventia statului, privesc toti muncitorii romani. In acest sens doresc sa aduc cu mine pe oricine doreste sa participe, si-i dau mandat (dar dati-mi mesaj privat ca sa stiu cate mandate scot si sa va specific data convocarii la comisia de cercetare disciplinara).

Am observat o neregula: comisia este formata din indivizi care nu au legatura cu administratia, nu au studii de resurse umane nici juridice, unul din ei este responsabil functional pe alta structura interna, si de fapt amandoi sunt mana stanga si dreapta a directorului, sau, ma rog, unul e mana stanga si celalalt e degetul mare :)
Poate oricine sa faca parte din comisia de cercetare disciplinara?

Inspectia Muncii / ITM poate sa delege o persoana pentru asistenta / inspectie / observatie la cerere? Deja i-am notificat si am cerut-o.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 22:02, 12 Decembrie 2011
Inspectia Muncii / ITM nu cred ca va delega o anumita persoana care sa asiste la sedinta acelei comisii ...sunt tare curios ce raspuns va da la o asemenea solicitare ..
Inspectia Muncii / ITM nu cred ca va delega o anumita persoana care sa asiste la sedinta acelei comisii ...sunt tare curios ce raspuns va da la o asemenea solicitare ..

Ar trebui macar sa trimita o inspectie de ochii lumii. Probabil o sa zica sa ma duc in instanta ca data trecuta, fiindca daca n-au amenzi prevazute de lege, cica nu pot face nimic.
Desi nu-mi sta in caracter, v-as sfatui sa mergeti si dvs cu un avocat ... in asemenea conditii nu vad o alta solutie , chiar daca se incalca prevederile Regulamnetului de postare ...:(
Am contactat un avocat si mi-a cerut 500 lei. Mi se pare mult fiindca nu-i pot recupera din cate stiu. Daca exista o procedura legala prin care-i puteam recupera, atunci da. De la angajator ma pot astepta la orice, mi-ar trebui un martor cu care sa vin si eu, da de unde sa-l scot?

Comisia lor cica e din 3 persoane + un observator. Atunci vreau si eu un observator... am sa o cer si la CNCD, si asa altceva n-au de facut :)) As aduce un jurnalist de investigatii, dar unde-l gasesc nu stiu
poate fi reprezentantul salariatilor...insa nu garanteaza nimeni pentru impartialitate...cea mai buna solutie este avocatul...dar nimeni nu vine voluntar...avocatura este o profesiune ca oricare alta.... doar si dvs. lucrati pe bani din cate inteleg:)

si pe urma nici nu este mult 500 lei ...avand in vedere ca, mai mult de 1/2 plateste taxe...Impozit , Barou, sanatate, cheltuieli...TVA) ...prin urmare raman cam 200....pentru o zi de munca, deoarece convocarile disciplinare dureaza destul de mult...si mai ales daca sunt la naiba in praznic, aleluia ziua...nu mai pun problema ca daca sunt mai multe covocari si aveti pretentia sa vina ...pana se termina..

de recuperat nu prea aveti cum , deoarece dvs. doriti asistenta sa..si daca i-ati pune la cheltuieli de judecat ii primiti in cca 3 ani, avand in vedere ca primul termen in litigiile de munca este la cca. 1 an si 8 luni.

chestia cu jurnalistul de investigatii chiar suna bine....sa ne spuneti si noua cine vine voluntar:happy:
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Smecherie de angajator masayoshi masayoshi Angajatorul meu m-a sanctionat motivand ca refuz sa particip la un proiect la care refuza sa-mi dea acces (fiind vorba de un proiect informatic). Sunt eu ... (vezi toată discuția)
Probleme mari... deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva neclaritati referitoare la ceea ce se intampla la actualul meu job. Descrierea sumara a situatiei este urmatoarea: - sunt angajat de 2 ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa ma deleg la sedinta degeaba? masayoshi masayoshi Sunt obligat sa particip la sedinte chiar daca sunt chemat degeaba (nu se comporta ca si cum as face parte din sedinta, fie ignorandu-ma fie tracasandu-ma) si ... (vezi toată discuția)