ondino a scris:
masayoshi a scris:
Angajatorul meu m-a sanctionat motivand ca refuz sa particip la un proiect la care refuza sa-mi dea acces (fiind vorba de un proiect informatic).
Sunt eu nebun sau a innebunit el, fiindca nu inteleg tupeul de a face ceva asa evident si de aceea nici inteleg ce urmareste.
Dvs ce credeti ca urmareste si ce credeti ca ar trebui sa fac?
M-au sanctionat cu -10% salariu pe 3 luni fiindca e maximul, sunt constienti ca daca ma dau afara castig IARASI in instanta reitegrarea. Au vrut sa-mi faca maxim de rau
1.Proiectul respectiv avea tangenta cu atributiile dvs.de serviciu inscrise in fisa postului?
2.Ce sanctiune ati primit?Daca este vorba despre mai mult decat un avertisment scris,trebuia efectuata cercetarea disciplinara si aveati posibilitatea sa va sustineti apararea in favoarea dvs....
1. da, mai mult decat doar tangent
2. am fost la comisia de cercetare disciplinara, unde le-
am prezentat toate dovezile:
* m-au acuzat ca refuz sa ma duc la sedinte - am dovezi ca m-am dus la sedinte (la cele la care angajatorul a promis ca-mi plateste indemnizatia de transport - si asa a refuzat sa-mi plateasca indemnizatia de transport ca pe urma sa se constate aceasta la convocare, ca pe urma sa afirme ca angajatorul n-are obligatia sa informeze angajatul despre procedura contabila interna de decontare, cand in Codul Muncii spune ca angajatorul are dreptul la informare si consultare cel putin, si pe urma cand m-au decontat tot n-au facut uz de aceasta procedura, demonstrand dolul lor efectiv s.a.m.d.)
* m-au acuzat ca refuz sa particip la proiect - am dovezi ca ei au refuzat sa-mi dea acces la codul sursa al proiectului si efectele aferente, configurandu-mi mediul de lucru asa cum au promis pentru acest proiect
* au mintit ca refuz pe motiv ca sunt in greva japoneza (ceea ce n-am facut 1, ceea ce n-are legatura cu afectarea mediului de lucru chiar daca as fi facut 2), si am prezentat dovada
* au mintit ca refuz pe motiv ca au angajati infractori care vor continua actiuni de genul complicitatea la inscenarea penala ce mi s-a facut pentru a fi concediat disciplinar ca data trecuta (anulata irevocabil), si am dovezi ca m-am prezentat in ciuda acestui fapt, mentionand chiar ca-mi asum acest risc in folosul serviciului
Pe scurt au mintit peste tot ca de obicei, aberant ca de obicei
Nu inteleg tupeul sa minti intr-un act oficial in asemenea hal. Stiu ca politia nu functioneaza dar or fi cumparat francezii toata justitia din Romania cat timp n-am fost eu atent?
Aceasta nu pricep eu, cum se asteapta sa aiba dreptate cu un asemenea fiasco?
P.S. La sedinte oricum m-au tracasat, cum ma si asteptam, dar nu cu atata tupeu, si le-am cerut si specificat prin referat situatia de la punctul lor de lucru cu mult timp inainte sa deleg la sedinte, pentru ca apoi cand pun intrebari sa mi se raspunda cu "ei nu inteleg intrebarile tale" (ei fiind consultantii externi), cu "de ce nu intelegi despre ce e vorba" (fara acces la acel proiect, niciodata de 3 ani de zile n-ai cum sa intelegi, si ei stiu asta fiindca nici macar nu este un standard la mijloc)