avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... smecherie de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

smecherie de angajator

Angajatorul meu m-a sanctionat motivand ca refuz sa particip la un proiect la care refuza sa-mi dea acces (fiind vorba de un proiect informatic).

Sunt eu nebun sau a innebunit el, fiindca nu inteleg tupeul de a face ceva asa evident si de aceea nici inteleg ce urmareste.

Dvs ce credeti ca urmareste si ce credeti ca ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
masayoshi, utilizator
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 15:52, 7 Martie 2012
Nu-ti poti gasi alt loc de munca daca francezii vor sa te distruga (fiindca nu inteleg ce altceva vor sau pot obtine cu aberatiile acestea), fiindca daca celelalte firme nu sunt din cartelul francezilor, sunt de teapa lor. Doar nu era sa ma pupe dupa ce am castigat un proces contra lor (si instanta i-a cocolosit facandu-se vinovata si de situatia actuala). Am si dovezi ca m-au calomniat pe la alte firme, ignorate de instanta, bineinteles

Presupun ca e asa cum a constatat avocatul din fondul vechi, si anume ca se cred stapanii lumii, si au luat-o razna

De sarcinile de serviciu "ma achit" atat timp cat imi permit ei. Cred ca urmaresc sa ma scoata incompetent fiindca refuza sa-mi dea acces la proiectul care trebuie sa lucrez, pentru ca apoi sa-mi dea un termen ridicol in care n-as putea sa execut sarcina. La "sedinte" nu ma mai duc fiindca m-am edificat. In prima sedinta cand am intrebat ceva mi s-a raspuns derogator cu "nu intelegem intrebarile tale", si a doua zi am fost luat la rost ca nu am la cunostinta din teoria proiectului la care nu am acces, oricum, nu mi s-a raspuns despre ce ma luau la rost, ceea ce demonstreaza ca luarea la rost era importanta nu teoria. I-am avertizat ca daca sesizez ostilitate din partea lor am dreptul sa-mi exercit dreptul (la sanatate si securitate in munca, demnitate etc. plus ca nu scrie in fisa postului ca trebuie sa particip la sedinte sa fiu tracasat, ci ca am alte indatoriri).

Sunt convins ca am procedat corect, si moral si legal
Nu doresc sa va descurajez,dar va aflati "intr-o poveste" cu final previzibil,chiar daca dvs. considerati ca ati procedat moral,legal si corect si nici nu ma indoiesc ca nu ar fi asa.
Cel mai probabil,dupa cum decurg ostilitatile,veti avea parte de o concediere prin necorespundere profesionala ,pe care veti putea sa o contestati in instanta,deci iar veti ajunge la judecata....Daca nu veti ajunge totusi la o noua concediere si daca aveti destule argumente,probe puteti actiona in instanta angajatorul pt. mobbing(hartuire psihica),si sa solicitati plata de daune morale,dar cred ca drumul nu va fi usor de parcurs,nu stiu daca exista jurisprudenta pe aceasta speta in RO,ar fi indicat sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe astfel de probleme.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator
daca aveti destule argumente,probe puteti actiona in instanta angajatorul pt. mobbing(hartuire psihica)

Sunt convins ca nu va primi nimeni niciodata daune morale in litigii de munca, cu atat mai mult eu, nefiind activist in partidul Pile Cunostinte si Relatii

Cel mai probabil,dupa cum decurg ostilitatile,veti avea parte de o concediere prin necorespundere profesionala

Dupa cum se poarta totul e posibil. Se poarta de parca dovezile si logica nu mai au valoare in instanta. Probabil dureaza si mai mult decat data trecuta un proces si asta ar putea constitui un factor in logica lor. Cand am dat in judecata in mai 2011 mi s-a dat termen in septembrie 2012
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
masayoshi, utilizator
veti avea parte de o concediere prin necorespundere profesionala

As fi vrut eu :)) Plecam acasa si peste 2 ani castigam lejer si-mi luam 24 de salarii. M-au sanctionat cu -10% din salariu pe 3 luni (m-ar fi sanctionat cu mai mult dar prevede Codul Muncii). Cu "concediere prin necorespundere profesionala" n-au curaj, fiindca data trecuta m-au inscenat penal pentru lovire si in ciuda tuturor pilelor, spagilor si relatiilor lor, tot am castigat (slava Domnului).
De aceea numai m-au sanctionat, ca sa ma hartuiasca. Am contestat deja sanctionarea, isi in prezent au creat un precedent si o recividiva. Nu cred ca se asteptau ca in 2012 sa inceapa revolta impotriva bugetariei basiste de care au facut abuz de uz :)

Ceea ce e fenomenal, e ca au angajati "apti" pentru necorespundere profesionala, in proportie de peste 50%, insa neexercitarea prerogativei si celelalte acte de discriminare spun povestea Pilelor Cunostintelor si Relatiilor. Spaga nu intra in acronim dar exista cu siguranta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa ma deleg la sedinta degeaba? masayoshi masayoshi Sunt obligat sa particip la sedinte chiar daca sunt chemat degeaba (nu se comporta ca si cum as face parte din sedinta, fie ignorandu-ma fie tracasandu-ma) si ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea unui aspect moral definitiv si irevocabil justice123 justice123 Instanta a dat hotararea definitiv, si la recurs nu am trimis nimic fiindca nu doresc casarea si rejudecarea pentru darea unei noi hotarari suplimentare, ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)