Am primit o mustrare (mail pe adresa de firma,de la seful meu -adresa lui de firma) prin care seful meu spunea ca am incalcat grav regulamentul de ordine interioara (dar despre care eu am aflat mult mai tarziu-nu l-am semnat), "daca nu ai clar in minte ..." ( asa se exprima), sa le comunic pt a beneficia de un training.
Am contestat in instanta, iar la primul termen, prin avocatul lor,au spus ca ei nu stiu despre acest lucru, si ca este un "avertisment personal".Deasemeni au facut referire la faptul ca i-am pus la cheltuieli,fiind nevoiti sa angajeze avocat....
La urmatorul termen, nu s-au prezentat. Chiar nu au nici o raspundere pt aceasta mustrare data clar abuziv de seful meu?
Mailul cu pricina era trimis de pe adresa de firma (proprietatea companiei), catre adresa mea de firma (proprietatea companiei), in care mi se aduce la cunostinta ca am savarsit o abatere foarte grava, conform regulamentului de ordine interioara. Mai exact am trimis unei colege un mail de bun simt, fara jigniri ,prin care ii ceream sa colaboreze cu mine in atingerea obiectivelor- ea nu raspunde la telefonul companiei in timpul orelor de program- si am trecut si pe superiorul meu direct, si pe superioara acestuia in cc. Regulamentul de ordine interioara mi l-au trimis dupa vreo 2 zile (oricat am cautat nu exista nici o astfel de abatere in regulament; totusi in ultima pagina se mentioneaza ca superiorul poate administra astfel de mustrari pe mail, daca e trecut si country managerul in cc.
Eu banuiesc ca e trcut si country-ul dar in bcc, pentru ca spune ca" daca nu ai clar in minte ce oligatii ai, anunta-ne pt a beneficia de un training in timp util"-trainingurile sunt platite de firma....el ca superior poate sa-mi plateasca el un astfel de training?
Trebuie sa va mai spun ca seful meu cerea sa fac niste lucruri ilegale, in momentul cand mi-am dat seama am refuzat si astfel a venit aceasta mustrare.
Dupa primul termen m-am adresat countryului prin avocatul care ma reprezinta , exprimand dorinta de a lamuri aceasta situatie neplacuta. Nu au dat nici un raspuns si la termenul urmator nu s-au mai prezentat....
Daca aveti vreun sfat pentru mine, va multumesc, sunt realmente ingrozita si nu stiu ce sa fac....
Sincer, eu cred ca v-ati cam grabit cu datul in judecata.
In fond, daca dvs erati sanctionata:
- trebuia sa fiti convocata la o comisie disciplinara;
- considerand ca angajatorul nu a urmat procedura legala, atunci trebuia sa fi primit macar o decizie de sanctionare
Practic, dvs ati contestat in instanta o sanctionare care nu are acoperire in acte oficiale decat in mailul primti de dvs.
Un act oficial trebuia sa poarte semnaturi si stampile ale conducerii firmei si nu ale semnatura electronica a unui angajat (chiar daca este cu functie de conducere) minuscul.
Sincer, reacţia dv. v-a făcut mai mult rău decât bine. Pt. că nu aţi încercat să rezolvaţi situaţia intern. Era mai simplu să vă expuneţi pct. de vedere tot printr-un e-mail, către superiorul respectiv şi superiorii mai mari.
Dacă nu aţi primit o sancţiune disciplinară, nu înţeleg ce aţi contestat. Acum, bănuiesc că pt. toţi şefii, nu mai sunteţi "de echipă".