avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista avertismente personale legale date de sef, de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista avertismente personale legale date de sef, de pe adresa de mail firma catre angajat email firma?

Am primit o mustrare (mail pe adresa de firma,de la seful meu -adresa lui de firma) prin care seful meu spunea ca am incalcat grav regulamentul de ordine interioara (dar despre care eu am aflat mult mai tarziu-nu l-am semnat), "daca nu ai clar in minte ..." ( asa se exprima), sa le comunic pt a beneficia de un training.
Am contestat in instanta, iar la primul termen, prin avocatul lor,au spus ca ei nu stiu despre acest lucru, si ca este un "avertisment personal".Deasemeni au facut referire la faptul ca i-am pus la cheltuieli,fiind nevoiti sa angajeze avocat....
La urmatorul termen, nu s-au prezentat. Chiar nu au nici o raspundere pt aceasta mustrare data clar abuziv de seful meu?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:48, 28 Martie 2010
Nu cred ca a contestat nicio masura in sensul uzual.A deschis proces dar nu se intelege de ce.
Conform dispozitiilor codului muncii, avertismentul scris este o sanctiune care se poate aplica salariatului fara cercetare disciplinara prealabila.
Totusi, in cazul dvs., un simplu e-mail de la superiorul ierarhic direct nu are valoare de avertisment scris din partea angajatorului, pentru simplul motiv ca e-mailul, chiar semnat electronic daca ar fi, nu emana de la angajator, ci de la sef, ori seful dvs. nu este reprezentantul legal al firmei. Ati mentionat ca exista un country-manager, ori acesta banuiesc ca are calitatea de administrator/reprezentant al firmei. Mai mult, sanctiunea, chiar si cand este avertisment, se aplica printr-o decizie de sanctionare intocmita in scris, care trebuie sa cuprinda elemente clare stabilite de lege, si care se comunica salariatului cu semnatura de primire.
In opinia mea, actiunea dvs. formulata prin avocat (curios felul in care v-a consiliat avocatul ales sa promovati aceasta actiune) se va respinge ca inadmisibila, si veti fi obligata la cheltuielile de judecata ale firmei cu angajarea avocatului care i-a reprezentat pe ei.
Asa cum vi s-a spus mai sus, logic era sa raspundeti la un e-mail tot cu un e-mail, eventual sa aveti o discutie face-to-face cu seful direct si cu superiorul n+2, dar nu sa ii chemati in judecata.
Situatia dvs. in niciun caz nu se incadra in sfera litigioasa, dar sunt vremuri grele si unii avocati aduc in instanta te miri ce, in dorinta de-a avea de lucru.
Banuiesc ca v-ati creat o situatie proasta la job, si daca vreti sa ramaneti in acea firma, aveti mult de lucru in a va reface imaginea. Un psiholog specializat in relatii de munca v-ar putea ajuta foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiuni exercitate de angajator coyote coyote Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: in urma unor discutii in contradictoriu, directorul mi-a cerut demisia. Nu am acceptat, ca urmare, pe ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara ovidiupintican ovidiupintican Buna. Am si eu o nelamurire, recent am fost sanctionat disciplinar cu avertisment scris. Motivul a fost ca nu am raspuns la telefonul de serviciu sefului meu ... (vezi toată discuția)