avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executre silita - licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

executre silita - licitatie

M-ar interesa daca cel care a intrat in posesia unui bun imobil executat (s-a facut licitatie, nu a participat nimeni asa ca bunul a intrat in posesia celui care a cerut executarea) eu am inscris in cartea funciara o creanta stabilita prin hotarare judecatoreasca. Cel ce este acum proprietar a intrat in posesia imobilului liber de sarcini su este obligat sa restituie el creanta notata in cartea funciara?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:30, 1 Martie 2011
daca ati inscris creanta inainte ca imobilul sa fie adjudecat de acea persoana atunci e obligata sa va plateasca creanta dvs.
As dori sa va mai intreb ceva. Ce obligatii avea executorul care a facut licitatia sau cel care a cerut executarea silita si a ramas cu imobilul fata de mine care in acel moment eram in proces cu firma executata silit?Creanta mea era definitiva si executorie dar nu irevocabila.
Va veti inscrie la distribuirea sumelor de la executor cu sumele acelea. Din CF se va radia cand se va duce noul proprietar cu actele.
Am aflat de licitatie de la o alta persoana.Eu nu am fost instiintata in nici un mod de aceasta licitatie. Am trimis la biroul executorului care a facut licitatia o cerere de inscriere a creantei la licitatie si copie de pe hotararea executorie.As dori sa stiu daca am procedat corect si daca imi foloseste la ceva acest lucru in recuperarea banilor? Nici dupa licitatie nu am fost instiintata de absolut nimic.
Daca mai sunteti in termen, si aveti motive legale, contestati p.v. de distribuire a sumelor.

Mergeti, in prealabil, la executor si studiati dosarul/discutati cu acesta.Poate au fost creditori cu rang preferential si normal ca acele creante au avut prioritate...si/sau din suma obtinuta in urma vanzarii, nici macar creditorul principal nu si-a recuperat intreaga creanta.

Daca executorul a procedat, sau nu, corect, nu putem sti.De regula, doar verificand actele dosarului in cauza se pot emite pareri concrete.Ceea ce ne spuneti dvs. nu sunt detalii ci aspecte generale.

Noul proprietar al imobilului-adjudecatarul, nu are nici un fel de obligatii fata de dvs.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - datorii asociatie dtztz dtztz Buna seara. Am actul adjudecatar de azi. Executorul are un termen de 15zile pana sa inceapa sa faca plati pt partile aflate la masa credala. O banca a initiat ... (vezi toată discuția)