O societate din P. Neamt angajeaza un somer din Bacau. Are vreo facilitate? OUG 13/2010 se aplica doar pt 2010 sau s-a extins? Va multumesc anticipat pt raspunsuri
1. Prevederile OUG 13/2010 s-au aplicat numai pana la 31.12.2010.
2. Daca somerul este absolvent de facultate de acum un an si nu a mai avut alt loc de munca sau este o persoana in varsta de peste 45 de ani exista unele facilitati acordate prin Legea 76/2002.
somerul are 50 de ani. Problema este ca de la ajofm mi s-a spus ca nu se acorda facilitati decat pt somerii din judetul in care firma isi are domiciliul. In lege nu am gasit asa ceva. ce ma sfatuiti?
1. Nici in Legea 76/2002 nici in Normele de aplicare nu scrie asa ceva.
2. Cred ca este inca o gaselnita a ANOFM ca sa nu mai plateasca desi legea ii obliga.
3. Mergeti la Agentia de Somaj si cereti un raspuns in scris (sa vedem daca il dau) cu motivarea legala a refuzului. Puteti sa spuneti ca veti apela la instanta de judecata.
multumesc pt raspunsuri; voi cere un raspuns in scris desi persoanele care mi-au spus acest lucru sunt cunostinte bune si m-am gandit ca n-o sa ma dezinformeze
Angajare somer
andreea20ro
buna ziua,vreau sa angajez pe cineva care este in prezent in somaj,unde trebuie sa ma adresez,ce acte sunt necesare si ce termene trebuiesc indeplinite pentru ... (vezi toată discuția)