Sunt functionar public de conducere in UAT si vreau sa plec, insa nu stiu cum sa fac sa fie mai corect, suspendare pe 2 ani sau concediu fara plata pe 2 ani? #-o Poblema este ca vreau sa plec intr-o alta institutie de stat ca functionar de executie pe un post care este suspendat pentru 2 ani. Ideea e ca nu stiu inca daca-l scot astia la concurs sau care va fi modalitatea de ocupare. Dar daca-l scot pot participa la concurs si in acelasi timp sa-mi pastrez postul meu.
Multumesc.
Stimate domn. situatia expusa este putin cam complicata. Pentru postul unde vreti sa mergeti acesta este temporar vacant . Trebuie se dati examen. Nu se poate prin transfer la cerere sau in interesul serviciului. Sa zicem ca va suspendati functia de conducere pentru un interes legitim conform art. art. 95 alin.(2) din Legea 188/1999, aveti garantia ca institutia unde doriti sa lucrati pentru o perioada determinata scoate postul la concurs? Trebuie sa va depuneti dosar pentru a participa la concurs. Ce explicatii dati conducatorului institutiei unde lucrati in acest moment. Concediul fara plata se aproba pentru o perioada de 30 zie iar in cazuri temenic justificate conducatorul poate aproba pentru o perioada de maxim 90 zile clandaristice. Este adevarat ca suna tentant salariul de la institutiile "de stat fata de cele teritoriale" dar daca considerati ca nu mai doriti dupa accea sa va reintoarceti la vechiul loc de munca , pana la urma este dorinta dumneavoastra.
Va multumsc. Dar daca plec prin demisie nu imi pierd drepturile castigate ca si functionar public? Daca fac suspendarea functiei, care-i perioada maxima?
1. daca plecati prin demisie sau incetarea raporturilor de serviciu prin acordul partilor nu pierdeti nici un drept, vezi art. 103 alin.2 si art.105 din Legea 188/1999.
2. pentru suspendarea rep. de serviciu vezi art. 95 alin. 2 (interes personal legitim pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
Multumesc.Nu plec la pensie, inca:). Dati-mi un " interes legitim" va rog. Eu vreau sa plec intr-o alta institutie publica, tot ca functionar public, dar pe perioada determinata (acel post e suspendat pe 2 ani). Ce motiv sa invoc, ca acolo plec cu salar, pot face asta???