avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP expirat accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP expirat accident auto

Ce pedeapsa primeste un conducator auto care la momentul producerii unui accident cu victima avea ITP expirat???

Este mentionat undeva in codul penal sau undeva in legislatie pedepsele???

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:28, 27 Februarie 2011
Art. 102. din Codul rutier prevede>
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvarşite de persoane fizice:
1. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat;

In cazul unui accident de circulatie, daca se constata ca accidentul de circulatie nu s-a datorat unei defectiuni la unul din sistemele ce trebuiau verificate cu ocazia ITP-ului, va alegeti cu o amenda contraventionala. daca, insa, se constatat ca accidentul de circulatie s-a datorat unei defectiuni la sistemele ce concura la siguranta circulatie, veti fi declarat vinovat de producerea accidentului si veti suferi consecintele.
Daca accidentul de circulatie s-a produs ca urmare a nerespectarii unei reguli de circulatie ce nu are legatura cu ITP-ul (de exemplu, neacordarea priritatii de trecere) intre cauza accidentului si lipsa ITP-ului nu exista nicio legatura de cauzalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)
Polita casco-itp expirat turkn turkn Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista ... (vezi toată discuția)