avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi ce se pot dobandi daca esti infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi ce se pot dobandi daca esti infiat

Care este diferenta intre infiere cu drepturi depline si cea fara drepturi depline .Eu am fost infiat de tata la varsta de 26 ani.Anul acesta se face succesiunea dupa tatal meu care ma facut mai am dreptul la averea lui ? Va multumesc mult pentru raspuns.
dvs ati fost infiat, deci in acte tatal dvs este persoana de sex masculin care v-a adoptat. In aceasta situatie legatura de rudenie cu tatal natural nu s-a stins, intrucat pe actul dvs de nastere este trecut tatal biologic, care a decedat. dvs sunteti descendent al acestui defunct, deci puteti participa la dezbaterea succesiunii.
Daca adoptia este cu efecte restranse dumneavoastra pastrati legaturile de rudenie si cu familia naturala si implicit drepturile succesorale fata de tatal natural
Insa, daca adoptia este cu efecte depline, dumneavoastra pierdeti orice legatura de rudenie cu familia naturala si nu aveti nici un drept asupra mostenirii tatalui natural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de infiere la succesiune so2ro so2ro Buna seara, Urmeaza sa deschidem o succesiune, defunctul intrand in familia noastra in urma infierii cu foarte multi ani in urma ( aproximativ 50 ani ) Din ... (vezi toată discuția)
adoptia cu efecte restranse si succesiunea- consecinte CRISTINAKACSO CRISTINAKACSO Buna ziua , Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am fost adoptata de catre bunici la varsta de 10 ani iar pe actul de adoptie scrie ca sunt adoptata cu efecte ... (vezi toată discuția)