avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati de intarziere

Daca in contractul dintre doua societati comerciale nu sunt prevazute penalitati de intarziere, ele pot fi totusi cerute in baza vreunei legi ?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 10:34, 7 Martie 2011
Banuiesc ca este o obligatie care are ca obiect o suma de bani, de aceea daunele-interese (si nu penalitati de intarziere) nu pot fi cuprinde decat dobanda-legala(vezi O.G. nr. 9/2000).
Dobanda comerciala legala este la nivelul dobanzii de referinta a BNR.
~ Conținut șters la cerere ~
Problema ridicata de D-voastra este reglementata de dispozitiile art.1073-1090 din Codul civil, privind daunele-interese;;;;(penalitatile sunt cu totul alceva), tot in capitolul respectiv din Codul civil aratat da explicatii si despre penalitati, ince conditii pot fi solicitate,,:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare in judecata pentru daune interese pltgeorge pltgeorge Uff, este prima cerere pe care o fac. Nu stiu daca este prea lunga si am sa fiu amendat de moderatori, dar am sa risc. Intrebarea care as dori sa o pun este ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala victotad victotad am o rugaminte f mare.....trebuie sa dau un debitor in judecata pt neplata la scadenta a unor sume...dar in contractul incheiat nu se precizeaza nimik ... (vezi toată discuția)