sunt intr-o situatie dificila. sotul meu a decedat acum 3 saptamani, iar de cateva zile rudele lui ma preseaza sa impartim casa. situatia e urmatoarea: sotul meu a mai fost casatorit avand o fiica de 19 ani care sta cu noi. in timpul casatoriei cu fosta sotie au cumparat un apt impreuna. au divortat acum 10 ani dar partajul l-au facut in timpul casatoriei noastre acum 3 ani. am av aut de plata cu sotul meu jumatate din val apt circa 23000 euro. impreuna cu sotul meu mai avem si un baietel de 3 ani. va rog sa-mi spuneti si mie dc noi am platit impreuna datoria de 23000 de euro fara credit, pe loc cum se imparte acum apt intre mine , fiica lui si baiatul nostru? nu conteaza faptul ca eu am platit impreuna cu el datoria? va multumesc
deci nu se ia in calcul ca eu am platit impreuna cu sotul meu banii? la urma urmei, jumatate de apt avut-o, dar jumatate a platit-o cu mine.. va multumesc
Daca sotul a platit 1/2 din apartament inseamna ca a despagubit-o pe fosta sotie pentru acea jumatate, ca sa ramana sotului dvs. apartamentul in intregime, avand in vedere ca si fiica din prima casatorie locuieste cu dvs.
Nu conteaza ce s-a facut la partaj. Acum la succesiunea dupa sot, bunurile lui se impart intre dvs. si cei doi copii. Nu era datorie ci sulta, pentru ca apartamentul sa nu se imparta intre fosta sotie si sotul dvs.
Banuiesc ca dvs. ati fi dorit sa aveti o cota mai mare avand in vedere faptul ca ati contribuit la plata sultei impreuna cu sotul. Din pacate plata facuta de dvs., se considera o datorie a sotului catre fosta lui sotie, in termeni juridici numita sulta.
Deci sumele de bani platite de dvs. au fost platite in contul obligatiei sotului dvs., sumele de bani considerandu-se un fel de donatii- fara obtinerea niciunei contraprestatii din partea celui care o primeste.
Si eu sunt de acord ca nu-i omeneste aceasta judecata.., dar...unde-i lege nu-i tocmeala...
Sulta
brokenangel
Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 ..
Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)