avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Avem un teren de 500mp cu acces la strada si la un drum de servitute lat de 4m, in spatele terenului aflanduse inca un astfel de teren care are acces la acelasi drum de servitute. Proprietarul terenului din spate a mai cumparat un teren si are acces la drumul de servitute (in acest caz drumul de servitute trece prin mijlocul terenului lui). Intrebarea este daca el poate sa renunte unilateral la drumul de servitute sau trebuie sa fiu si eu de acord cu acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:14, 28 Mai 2008
Mai descrieti inca o data situatia, mai clar, ca nu am inteles...
Cum e facuta servitutea, prin ce act? Cine e proprietar? E intabulata in favoarea dv.?
Cum sa renunte vecinul pentru dv.? La ce va referiti?
La ce parte sa renunte, la aceea care trece pe terenul lui? Va referiti ca va influienteaza si pe dv., caci daca el e in spatele dv., nu vad cum sa va influienteze...
Am si eu o problema de acest gen, diferenta fiind ca nu sunt proprietara asupra terenului, ci locatar.
Mai exact este vorba de o suprafata de 300 mp dintr-un camping, pe care am inchiriat-o pentru o perioada de 3 luni pentru desfasurarea unor activitati sportive. Dar ca sa ajung la terenul inchiriat trebuie sa intru prin campingul respectiv, ceea ce nu ar fi nici o problema daca nu ar trebui sa platesc taxa de intrare in camping pentru fiecare masina si fiecare persoana.
Este vreo solutie legala in acest caz? Din cate stiu, daca as fi proprietar ar fi obligati sa ma lase sa intru. Dar asa?
Multumesc anticipat
Depinde de conditiile aratate in contractul de inchiriere... Trebuie vazuta situatria in intregime, cu amanunte... cine va taxeaza, aceeasi persoana care v-a inchiriat?
Si altele...
Va rog sa mai expuneti inca odata starea de fapt printr-o descriere mai clara a amplasamnentelor terenurilor si a drumurilor de acces.
Ce e neclar? E inchiriata o bucata din camping. Prin contract, locatorul este obligat sa-i asigure accesul, ceea ce si face. Insa ii ia bani pentru asta.
Nu cred ca situatia de fapt da o rezolvare, ci actul de inchiriere.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute roxanajiulia roxanajiulia Buna ziua, Cand am cumparat terenul la munte nu ne-am gandit ca vom intampina atatea probleme din cauza lipsei drumului de servitute. Terenul a avut un ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute. mugurciup mugurciup Buna ziua. Am cumparat un teren de 462 mp din care sunt stipulati in contract 62 mp drum de servitute, reprezentand 1/10 pt fiecare lot.La primarie ,pt ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute mitilias mitilias buna ziua!ma poate ajuta cineva?!pe scurt....mama a vandut apartamentul si a cumparat o casa amarata fara utilitati in speranta ca va scapa de cheltuielile de ... (vezi toată discuția)