avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratii de avere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratii de avere

Aflandu-ma in concediu de cresterea copilului in varsta de pana la doi ani - contractul de munca fiind in aceasta perioada suspendat - sunt obligata sa completez si sa predau angajatorului declaratia de aveare inainte de reluarea activitatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 20 Mai 2008
Nu sunteti obligata sa depuneti aceasta declaratie inainte de reluarea activitatii.
care este cadrul legal? mai exact care este legea prin care am acest "?drept"
Au obligatia de a depune declaratia de avere demnitarii, magistratii, functionarii publici si unele persoane cu functii de conducere. Banuiesc ca sunteti functionar public, deci aveti raport de serviciu si nu contract de munca.
Actele normative aplicabile depunerii declaratiilor de avere :
Legea nr. 115 din 16 octombrie 1996 privind declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functii de conducere modificata si completata prin:
• Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei
• O.U.G. nr. 24/2004 privind cresterea transparentei în exercitarea demnitatilor publice si a functiilor publice, precum si intensificarea masurilor de prevenire si combatere a coruptiei
• O.U.G. nr. 14/2005 privind modificarea formularelor pentru declaratia de avere si pentru declaratia de interese

Exista un termen in care trebuie sa se depuna declaratiile de avere sau declaratiile de avere actualizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie avere si declaratie interese nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o mare rugaminte, daca stie cineva temeiul legal pentru declaratiile de avere si de interese si mai ales de cand se depun declaratii de ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate administrator asociatie de proprietari-inspector primarie ContSters122612 ContSters122612 Un angajat/inspector al Serviciului de Sprijinire si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei poate fi si administrator al unei (sau mai ... (vezi toată discuția)
"lacune" pt presedintele c.j. julien_slbz julien_slbz Aspecte pe care Legea nr. 215/2001 consider ca nu le reglementeaza clar : 1. daca la adoptarea hotararilor ce se adopta cu votul majoritatii calificate a ... (vezi toată discuția)