avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reconstituire conditii speciale de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reconstituire conditii speciale de munca

Buna tuturor,

Pe scurt: persoana a lucrat la o societate care in acest moment nu mai exista. In carnetul acesteia de munca nu a fost specificat faptul ca a lucrat in conditii speciale.
Mentionez ca pentru alte persoane, din cadrul aceleesi societati comerciale, care au avut aceeasi functie si au lucrat in aceleasi conditii, au fost inscrise conditiile speciale de munca.
Banuiesc ca in acest caz a fost vorba de o omisiune in ce priveste inscrierea in carnetul de munca.

In urma unei intrebari neoficiale la ITM i s-a raspuns ca arhiva de la socieatea comerciala respectiva nu mai exista.:-/

Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in acest caz sau persoana respectiva va pierde drepturile prevazute de lege pentru cei care au lucrat in conditii speciale (aprox. 20 de ani)?

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Cel mai recent răspuns: Spiridush , utilizator 10:04, 21 Mai 2008
În cazul în care se dovedeşte cu acte ca arhivele au fost distruse, se va putea reconstitui, în condiţiile prezentului decret, activitatea care s-a depus pe baza unui contract de munca, funcţia, meseria sau specialitatea.
Cererile de reconstituire se adresează comisiei competente, după locul unde solicitantul îşi are domiciliul, însoţite de înscrisuri din care sa rezulte ca între părţile arătate în cerere a existat un raport de munca, precum şi de dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obţine actele necesare dovedirii situaţiilor ce urmează a se stabili de către comisie.
Prin cerere se vor indica cel puţin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat în aceeaşi perioada şi unitate cu solicitantul.
Perioada de vechime în munca şi celelalte situaţii reconstituite se vor inregistra în carnetul de munca pe baza procesului-verbal al comisiei, rămas definitiv, sau a hotărîrii judecătoreşti
Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea carierei profesionale emil ion emil ion Am o problema,va rog sa ma ajutati.Este vorba de sotie.In anul1976 a lucrat timp de 6 luni la o intreprindere,cartea de munca respectiva s-a pierdut.A ... (vezi toată discuția)
Carte de munca Fapanuputapa Fapanuputapa Stimati avocati , Am fost angajat la avicola Titu din lunguletu jud. DB timp de 5 ani si apoi am luat transferu la alta societate dupa aceia am intrat in ... (vezi toată discuția)
Societati disparute Claudia Ghioc Claudia Ghioc am pe tatal meu care doreste sa-si depuna dosarul de pensionare la limita de varsta si cum i s-a pierdut carnetul de munca trebuie sa cautam societatiile la ... (vezi toată discuția)