avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rudele sotului supravietuitor mostenesc ceva la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rudele sotului supravietuitor mostenesc ceva la moartea acestuia?

As dori sa stiu daca rudelor sotului supravietuitor li se cuvine mostenirea pe care sotul supravietuitor a primit-o la moartea defunctului.Precizez ca sotul supravietuitor a murit,iar rudele acestuia vor sa apeleze la instanta de judecata pentru a intra in proprietate.Este legal acest lucru?Mostenirea primita i se cuvine doar sotului supravietuitor sau si mostenitorilor legali ai acestuia,la moartea sa?
Depinde ce alte rude mai are. Daca are copii, vor fi mostenitori sotia si copii. Daca nu are rude de gradul I, atunci vor fi sotia si celelalte rude.
Sotul supravietuitor nu are copii cu defunctul.Mostenitorii care doresc mostenirea sotului supravietuitor sunt fratii acestuia(sot.suprav).Sunt indreptatiti?
Nu am inteles bine. Daca este vorba de fratii defunctului, da, au drept de mostenire. Fratii sotului supravietuitor-nu.
daca inteleg bine: x a mostenit un bun in calitate de sot supravietuitor de la y. La randul sau x a decedat si intrebarea este daca fratii acestuia au drept la mostenire.
R: In cazul in care x nu s-a recasatorit si nu are copii ( chiar si din alta casatorie), iar parintii sai nu mai traiesc, intreaga mostenire, la moartea sa, revine fratilor, in calitate de mostenitori colaterali privilegiati.
Daca ati putea reformula intrebarea dvs. initiala poate am putea intelege mai bine despre ce este vorba in fraza...nu exista coerenta in ce ati explicat pana acum

Ori sotul supravietuitor traieste....ca altfel nu ar mai fi supravietuitor...ori a decedat iar fratii incearca sa vina la mostenire...

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annamaria29 Annamaria29 Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)