avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum aflu daca am contributiile platite,
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum aflu daca am contributiile platite,

lurez intro societate de chetering ca barman,patronu mia zis ca nu am nevoe de contract de munca un exemplar la mine,si cum pot afla daca plateste contributia..Ca sa iau salariu de 700 lei trebue sa fac targhet de minim 4500 lei daca fac mai putin iau 500 lei din care de fiecare data imi opreste 200 lei.care spune ca sant datorii catre camera de munca ,somaj, itm, indiferent de suma ,a fost o luna prosata ianuarie nu am facut targhet mia dat 480lei din care mia oprit 200,decembrie am facut targhet 8500 lei mia dat 900 pe stat si mia oprit 400 pentru contributii,,cum este normal,care este legea salarizari,ce salariu este obligatoriu garantat,net si brut,si care este legea salarizari,toti cei 30 angajati santem tineri intre 19 si 27 ani ,nu stim daca avem carte de munca,am semnat contracte dar nu nea dat nimic,noi daca mergem cu vagonu restauran facem cate 3 zile dus intors la o cursa cu stat cu tot in triaj,vrem sa stim mai multe,santem tineri si nu stim nimic si nimeni nu ne explica clar,,,,sepoate o informatie legala sau nu,,,sa stim merita sa mai lucram in tara noastra sau nu,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 28 Februarie 2011
1. Pe viitor cand mai semnati un contract sa stiti ca un exemplar va apartine.
2. Faceti o cerere la casa de pensii de care apartineti ( va vor ajuta lucratorii de acolo pt ca nu stiu daca exista un model standard) si vi se va da raspunsul clar. Veti vedea si ce contributii vi s-au achitat. Daca vi s-a virat macar pentru o luna, faceti reclamatie la ITM si solicitati un exemplar al contractului si dovada platii salariului.
Multa rabdare si mult succes.
~ Conținut șters la cerere ~
Reiterez ideea ca ITM-ul nu are cum sa gestioneze faptul daca un angajator sau altul plateste contributiile la bugetul de stat ... ANAF-ul este cel mai in masura sa spuna acest lucru , de asemenea Casa de pensii poate elibera contra cost certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez pentru a recupera o perioada de timp lucrata? primax primax buna seara lucrez intro firma deconstructi si amenajari interioare in aceasta societate lucrez din aprilie in luna noiembrie am avut o discutie cu patronul ... (vezi toată discuția)
De ce nu semneaza stat de plata? ionny ionny ceea ce nu inteleg este de ce nu semneaza stat se plata din moment ce are CIM,avand in vedere faptul ca firma are doar 2 angajati?iar angajatorul refuza sa-i ... (vezi toată discuția)
Scaderea salariului Andrei Moldovan Andrei Moldovan Buna ziua!Am lucrat pe timpul verii ca sezonier timp de o luna iar cand am fost anuntat ca sunt obligat sa lucrez 8 ore desi in contract aveam doar 6 am decis ... (vezi toată discuția)