avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scaderea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scaderea salariului

Buna ziua!Am lucrat pe timpul verii ca sezonier timp de o luna iar cand am fost anuntat ca sunt obligat sa lucrez 8 ore desi in contract aveam doar 6 am decis sa plec.Nu mi am facut lichidarea iar acum am aflat ca primesc o suma de bani prea mica,mai exact:trebuia sa primesc 1100 de lei si am luat un avans de 400 de lei in timp ce lucram iar acum trebuia sa iau restul de 700 dar am aflat ca trebuie sa primesc 200 de lei.Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 17 August 2017
Neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei proceduri de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi primesc salariul Adystefan Adystefan Un angajat care raspunde de depozit la firma unde lucrez ma acuza ca am luat marfa din depozit fara justificare Mentionez ca nu are martor si nu am luat asa ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a oferit bunurile mele pe perioada muncii Mariuspopa99 Mariuspopa99 Am fost lucrator la o firma de bricolaj m-am fortat sa imi dau demisia in schimb salariul l-am primit mai aveam de luat bonurile si un bonus di luna curenta ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu! Ana 2018 Ana 2018 Buna ziua. Patronii firmei la care lucrez ne-a prezentat mie si colegilor preavizul de 20 de zile lucratoare pe motivul lichidarii societatii. In prezent ei nu ... (vezi toată discuția)