avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ultima zi din preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ultima zi din preaviz

Buna ziua, intrebarea mea este - ultima zi din preaviz se considera ca fiind ultima zi de munca sau de libertate?
Am depus preavizul incepand cu data de 18 martie urmand ca ultima zi sa fie 1 aprilie (15 zile). Urmand sa primesc plata in aprilie pentru perioada lucrata, nu mi s`a inclus 1 aprilie - de la dept. resurse umane mi s`a spus ca ultima zi a 15`a este prima zi de libertate si nu ultima zi de munca si prin urmare nu imi va fi platita. Este corect acest lucru?
Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde cum vi s-a aprobat demisia: cu preaviz de 15 zile sau cu acordul partilor convenindu-se sa inceteze CIm la sfarstiul lunii martie.
Preaviz de 15 zile, demisie depusa in 18 martie, inseamna ca ultima zi de preaviz sa fie 2 aprilie, nu 1 aprilie, deoarece nu se ia in calculul celor 15 zile ziua depunerii demisiei.Oricum, daca ati lucrat si ati fost pontat, trebuie sa fiti platit.
clau_30 a scris:

Conform art. 73 din Codul Muncii cele 15 zile de preaviz sunt zile lucratoare.

In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere. Ultima zi de preaviz este data de 1 aprilie.

Va multumesc in primul rand tuturor pentru raspunsurile atat de prompte. Avand in vedere ca mi s`a incheiat CM si inmanat se mai poate face ceva pentru ziua aceea? Sau doar sa le spun un multumesc (ma bucur ca nu mi`au cauzat probleme cu CM`ul oricum :) ).
Este hotararea dvs, daca vrei sa rezolvati problema sau nu.
Se poate rezolva cu aceea zi :)

Alte discuții în legătură

Pot da demisie dupa concediu medical ? zeita_zeita zeita_zeita Buna seara tuturor, Am o intrebare legata de cererea de demisie cu sau fara preaviz cu acordul partilor. Nu as vrea sa fiu nesimtita sa depun demisia in ... (vezi toată discuția)
Cand inceteaza contractul? ginutz_a ginutz_a am si eu o intrebare: un angajat a intrat in preaviz pe data de 30 martie(prima zi). pe 26 aprilie ar fi a 20-a zi de preaviz dar include si a doua zi de ... (vezi toată discuția)
De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)